Urbanisme presenta el nou pla d’accessibilitat de Vinaròs

Es tracta de set actuacions amb la finalitat d’aconseguir l’excel·lència per fer de Vinaròs una ciutat més accessible per a les persones amb mobilitat reduïda

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Marc Albella, acompanyat per l’arquitecte, Sebastià Guimerà, ha presentat el nou pla d’accessibilitat per a Vinaròs. L’objectiu és donar continuïtat a les actuacions que es van iniciar al 2006 amb la redacció del primer pla i l’execució de les obres al 2011 amb el Pla Confiança de la Generalitat Valenciana.

El regidor Albella comentava que en total es tracta de set actuacions valorades en 618.000€, cadascuna d’elles pressupostada de forma individual. En aquest sentit, assenyalava que “això ens permetrà executar les actuacions de forma progressiva a mesura que disposem de partides pressupostàries o a través de les subvencions que es posen en marxa des de les administracions superiors”.

El primer projecte del pla d’accessibilitat és l’adequació de l’avinguda de Pau Béjar, en concret el tram que transcorre per davant de la platja del Clot i enllaça amb l’inici del quilòmetre esportiu de la Costa Sud. Així mateix, també s’inclou el tram que va des de la plaça de bous fins al carrer del Varador, que comunica amb la plaça de Primer de Maig. En aquest cas les obres consisteixen en l’ampliació de les voreres per a millorar la mobilitat i seguretat dels vianants, a més de crear una plataforma única al carrer del Varador perquè el vial s’integre millor amb la ciutat. En total es tracta d’una inversió de 162.768€, IVA inclòs.

La segona actuació és l’adequació integral del carrer de Sant Josep amb la creació d’una plataforma única de llambordes i voreres de pedra sénia burxada antilliscant, per atorgar al vial el mateix aspecte visual que els carrers del centre històric de la localitat. El projecte també inclou la col·locació de mobiliari urbà i plantació d’arbres per crear un carrer més amable. En aquest cas és una inversió valorada en 177.000€.

La tercera intervenció recollida en el pla d’accessibilitat és a l’ermita per fer més accessible la zona de la era i l’enllaç amb el poblat iber. Cal destacar que el projecte també inclou la instal·lació d’un ascensor a la zona exterior de l’ermita per accedir a la primera planta de les cavallerisses. Les feines estan valorades amb un import de 104.596€, IVA inclòs. Albella detallava que “aquesta actuació compta amb el permís de Patrimoni de la Generalitat Valenciana i ens permetria fer accessible les cavallerisses, fonamental per a poder crear en el futur un espai museístic amb les troballes del jaciment iber”.

El quart projecte se centra en la zona de la Torre Ballester, en concret als carrers de Ramón Llull i la plaça de Joan Carles I. En aquest cas, el projecte inclou l’adequació del tram que comunica el carrer d’Arxipreste Bono amb la plaça de Joan Carles I amb la creació d’una plataforma única i col·locació de mobiliari urbà i arbrat, així com fer més accessibles els porxos del carrer de Ramón Llull i crear una vorera a l’altra banda del vial. El pressupost de totes aquestes actuacions és de 84.532€, IVA inclòs.

La cinquena actuació està prevista a les avingudes de Pablo Ruiz Picasso, Castelló i Llibertat amb la rebaixa dels guals i l’adequació dels passos de vianants, amb una inversió de 35.270€, IVA inclòs.
La sisena de les intervencions incloses en el pla d’accessibilitat és l’adequació dels guals que no estan rebaixats i no compleixen cap normativa, així com la creació de més passos de vianants. En aquest cas, s’actuaria en els carrers de Lluís Santapau, Andalusia, plaça de Primer de Maig, entre altres, amb una inversió de 13.160€, IVA inclòs.

Per últim, la setena actuació, està prevista a la zona del carrer dels Extramurs de Maria Auxiliadora, en concret als vials d’Hilarió Claramunt, Duc de Vendôme i Pilar la Comare, amb l’adequació dels rebaixos, en aquest cas amb una inversió de 23.320€.

Directe