Puig convoca les eleccions autonòmiques per al 28 de maig, coincidint amb les municipals

Fa quatre es van avançar a l’abril per fer-les alhora que les generals

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha signat el decret que dissol Les Corts i convoca eleccions autonòmiques per al 28 de maig. Així s’acaba una legislatura que segons el cap del consell ha estat “excepcional” i “única per a l’autogovern” en la qual el País Valencià ha avançat en creació d’ocupació i en cohesió social i té davant sí “un nou mapa d’oportunitats”.

En una compareixença en el saló de Corts al costat de la resta de membres del Consell, celebrada després d’un Ple extraordinari, el president ha iniciat la seva declaració recordant l’excepcionalitat dels moments viscuts en aquests quatre anys, amb una pandèmia de COVID-19. En el pla econòmic, el president ha recordat que “més de dos milions de valencians i valencianes treballen avui, 400.000 més que fa 8 anys.

Ximo Puig també ha al·ludit a l’estabilitat d’aquests vuit anys, amb tots els pressupostos aprovats dins del termini, 30 lleis aprovades en la legislatura de la pandèmia i clima de diàleg social i d’acords. Puig ha argumentat que vol una societat cohesionada.

El decret signat aquest dilluns pel president s’ha publicat aquest dimarts en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i en el Butlletí Oficial de l’Estat. Les eleccions autonòmiques se celebraran el 28 de maig, de manera que la campanya electoral començarà el 12 de maig i acabarà en la mitjanit del dia 27 i la constitució de Les Corts serà el 26 de juny.

Directe