546.000 euros per a l’Escola Matinera en municipis de menys de 10.000 habitants

El servei va dirigit a menors d'entre 3 a 12 anys

Patricia Puerta, vicepresidenta de la Diputació de Castelló, en una imatge d'arxiu

La Diputació de Castelló ha aprovat la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, a favor dels ajuntaments de població inferior a deu mil habitants, durant l’exercici 2023, per a la realització del servei de l’Escola Matinera. Aquestes subvencions compten amb una partida de 546.000 euros i van dirigides a la contractació de personal tant de les escoles prèviament habilitades com les de nova habilitació. Cal assenyalar que l’Escola Matinera és un servei dirigit a menors de 3 a 12 anys per a facilitar la conciliació de les famílies.

La vicepresidenta i diputada provincial de Benestar Social, Patricia Puerta, ha afirmat que, gràcies a aquesta inversió, “l’equip de govern encapçalat per José Martí respon a la necessitat d’oferir serveis educatius de qualitat en els municipis de la nostra província, perquè totes les famílies castellonenques puguen gaudir dels mateixos mitjans, béns i serveis sense importar on visquen”.

Així mateix, amb aquest servei “es garanteix que les famílies amb xiquets i xiquetes en edat escolar de municipis en risc de despoblació puguen dur a terme el seu projecte de vida i compaginar el personal i professional en el seu lloc de residència, ajudant així a fixar població”, ha afegit la vicepresidenta.

Les presents bases es desenvolupen en el marc del Pla Estratègic de Subvencions de la Diputació de Castelló, per al trienni 2023-2025, en el qual es fixen per a l’àrea de Benestar Social com a objectius estratègics impulsar la conciliació familiar i laboral especialment en aquells municipis en risc de despoblació, i l’augment del nombre de municipis i menors que disposen de serveis d’Escola Matinera.

Directe