Benicarló presenta el full de ruta que marcarà el seu desenvolupament futur

El Mucbe acull la presentació de l’Agenda Urbana 2030, un pla per millorar la qualitat de vida dels seus habitants

L’Ajuntament de Benicarló ha presentat l’Agenda Urbana 2030, el projecte que marcarà el desenvolupament de la ciutat per als pròxims anys i que establirà un pla per a consolidar un model de ciutat sostenible i de qualitat alhora que amable amb la seua ciutadania.

El document inicial es va presentar ahir, resultat d’un procés que es va iniciar el juny de 2022 i que inclou tots els treballs preparatoris concentrats en quatre àrees principals d’intervenció. D’una banda, la recerca d’un model econòmic sostenible que permeta a la societat benicarlanda prosperar; d’altra banda, l’aposta per la cohesió social i la millora del benestar social de tota la seua ciutadania; en tercer lloc, la consolidació d’un model de ciutat sostenible i amable; i finalment, la definició d’un model de governança que aposte per la transparència i la participació de tot el conjunt de la ciutadania, persones i empreses sense deixar ningú enrere.

En total, el document concreta un total de 140 actuacions o programes que contribuiran a assolir un desenvolupament sostenible per a Benicarló.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha explicat que «les ciutats tenen un paper crucial en la implementació de l’Agenda 2030 en el sentit que la majoria de la població mundial viu en ciutats, més o menys grans, que hem d’afrontar desafiaments significatius en termes de sostenibilitat i d’equitat que hem de saber encarar amb les millors garanties».

«L’Agenda 2030 —ha remarcat l’alcaldessa— ens proporciona un marc per a encarar aquests reptes, que han de ser necessàriament caminar cap a una ciutat sostenible, innovadora, inclusiva i que millore la qualitat de vida dels seus habitants».

Xaro Miralles ha recordat que «l’Agenda 2030 no és només una responsabilitat dels governs locals, sinó que les empreses, la societat civil i la ciutadania de manera individual tenen un paper molt important per exercir» i ha insistit en què «el compliment de l’Agenda 2030 és una obligació de totes les ciutats i ens ofereix una oportunitat única per a desenvolupar solucions innovadores i sostenibles i que ens obri les portes a la tecnologia i a la participació ciutadana com a element clau en la presa de decisions».

El pla d’acció local de l’Agenda Urbana 2030 de Benicarló s’aprovarà pròximament en sessió plenària

Directe