500.000 euros per a remodelar l’alberg de la Fàbrica Giner

Es renovarà el parc del prat de l'Alameda, dedicant-lo als dinosaures

El director general de Turisme de la Comunitat Valenciana, Herick Campos, junt amb l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i la regidora de Serveis Turístics, Ana Adell, s’han reunit avui a Morella. A més, han visitat diferents ubicacions on tenen lloc actuacions dins del pla de sostenibilitat turística de Morella, el qual es va obtindre amb fons europeus a finals de l’any 2022.

Entre les actuacions previstes, destaca la renovació del parc lúdic i de jocs en l’Alameda, que substituirà l’actual. Aquest estarà dedicat als dinosaures i serà un punt de recepció de visitants, així com una millora per a les veïnes i veïns de Morella. L’execució està prevista dins d’este any 2023. També hi ha altres projectes programats com el nou aparcament en la zona sud de Morella, al costat del portal de Sant Mateu, el qual també començarà les obres enguany. El pla de sostenibilitat inclou altres actuacions de millora energètica i digitalització.

Rhamsés ha destacat que “s’ha fet un gran treball per a obtindre el pla de sostenibilitat i amb la visita d’avui ja ens posem en marxa perquè els projectes siguen una realitat”. L’edil ha explicat que “es tracta d’uns projectes que, a més de millorar els nostres recursos turístics, també ho fan en la vida i benestar dels nostres veïns i veïnes com serà la del parc de l’Albereda que hem visitat amb el director general de turisme o el nou aparcament de la zona sud de la ciutat, on està el portal de Sant Mateu”.

D’altra banda, Herick ha remarcat que “Morella és un referent turístic de la Comunitat Valenciana i cal potenciar els seus recursos turístics sense oblidar a la gent que viu al poble”. A més, ha recordat que “esta ciutat és el principal destí turístic d’interior del Bo viatge de la Generalitat Valenciana”.

Cal recordar que, el passat mes de desembre es va aprovar el pla de sostenibilitat turística en destí 2022 per part del govern central. Amb aquest, la ciutat rebrà 1.220.757 euros per a desenvolupar diferents projectes de millora i renovació. Va ser la II convocatòria extraordinària d’estos programes que beneficiaran a 16 municipis de la Comunitat Valenciana, dels 52 presentats, a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i Fons Next Generation.

Actuacions a
la Fàbrica Giner

D’altra banda, també s’han desplaçat fins a la Fàbrica Giner on hi ha diferents projectes per a desenvolupar. En aquest emplaçament, la remodelació de l’Alberg és l’actuació més rellevant i comptarà amb un pressupost que gira al voltant dels 500.000 euros. El projecte serà entregat en les pròximes setmanes per part de l’Ajuntament de Morella a Turisme Comunitat Valenciana i la seua execució serà dins d’este 2023. Aquest projecte pretén millorar l’accessibilitat i climatització de les habitacions de l’Alberg, així com la distribució de les habitacions i altres espais.

Herick Campos és el director general de Turisme de la Comunitat Valenciana

Cal recordar que, durant els últims anys s’han realitzat diferents millores en tota la zona de la Fàbrica Giner. Així algunes d’elles al parc d’aventura Saltapins, el qual ha augmentat l’activitat des que l’ajuntament va recuperar la gestió.

Des de Turisme Comunitat Valenciana també ultimen, amb fons europeus, el projecte de millora i equipament de les naus dels Telers i del Tint rehabilitades. També la zona del riu i de tot el cicle de l’aigua, així com impulsar l’activitat i formació del Centre de Turisme Morella-Els Ports, situat en aquest complex.

Directe