Peníscola consulta als més joves sobre les seues propostes per a millorar la ciutat

Els nous consellers recopilaran propostes de millora en els seus respectius centres educatius per a traslladar-les a la corporació

Després de la seua constitució el mes de novembre del passat any i la seua primera reunió el mes de gener del present, ha tingut lloc aquesta setmana la segona trobada dels nous membres del Consell de la Infància i l’Adolescència Local (CIAL) a Peníscola.

Està format per alumnes dels centres educatius públics de la població, d’entre quart curs de Primària i Batxillerat, fins a la seua majoria d’edat. Concretament, hi ha 3 representants d’Educació Primària, 5 d’Educació Secundària i 1 de Batxillerat.

El seu objectiu és tractar temes d’interés per a ells, així com fomentar la seua participació en qüestions de l’àmbit local perquè puguen extreure’n propostes de millora i després d’aquesta segona trobada, cadascun dels consellers i conselleres han rebut l’encàrrec de traslladar les funcions del CIAL als seus companys estudiants, una vegada més, per a poder recopilar propostes, queixes i suggeriments per a millorar la població i els seus serveis a la ciutadania.

“Aquest Consell, des que va ser creat el 2019, pretén articular i visibilitzar les propostes i opinions dels menors en l’àmbit municipal” ha destacat la regidora de l’àrea, María Jesús Albiol, i ha agraït als consellers i conselleres que han estat participant en aquest Consell des de la seua creació, “amb la pandèmia vam haver de retardar la seua renovació, ha sigut una etapa complicada per les circumstàncies, però molt gratificant, ja que s’han fet multitud de propostes que han resultat en inversions útils i, sobretot, demandades per ells mateixos. I seguim amb aquesta missió, escoltant-los i integrant les seues propostes en l’acció de govern” ha conclòs.

Actuacions per part de l’Ajuntament, com la instal·lació de radars pedagògics, l’ampliació i millora d’equipaments esportius, la programació d’actuacions musicals o la recent pintura mural que s’ha dut a terme al carrer Pescadors, han sigut realitat “gràcies a les seues reivindicacions” ha destacat la regidora, que ha agraït als nous consellers i conselleres la seua participació i els ha animat a emprendre “amb il·lusió aquest camí que ara arranquem i que ja fa els seus primers passos”.

Directe