L’Ajuntament treu a licitació la urbanització de l’ampliació de l’institut José Vilaplana

Amb un pressupost de 663.814 euros, es tracta del pas previ per a poder iniciar les obres d’ampliació

L’Ajuntament treu a licitació la urbanització de l’ampliació de l’institut José Vilaplana

Aquest matí l’alcalde, Guillem Alsina, ha rebut al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, acompanyat de la consellera d’Educació Cultura i Esport, Raquel Tamarit, per tal de visitar el col·legi Jaume I. Recordem que el centre educatiu s’ha construït a través del Pla Edificant de la Generalitat, amb una inversió de més de 5 milions d’euros per part del Govern Autonòmic, mentre que l’Ajuntament de Vinaròs va assumir totes les tramitacions administratives del projecte.

Durant la visita al col·legi Jaume I l’alcalde Alsina ha aprofitat per anunciar que l’Ajuntament ha tret a licitació la urbanització dels voltants de l’institut José Vilaplana per a poder fer l’ampliació del centre educatiu. Segons ha indicat “aquest és un dels requisits establerts per la Generalitat per a poder avançar amb el projecte d’adequació de l’institut, que també s’executarà a través del Pla Edificant”.

Cal destacar que la urbanització dels terrenys l’assumirà l’Ajuntament amb fons propis, amb una inversió de 663.814€, mentre que les obres d’ampliació del José Vilaplana les assumirà el Govern Autonòmic amb una partida de més de 15 milions d’euros. Alsina ha detallat que el projecte “permetrà doblar la superfície del centre educatiu amb l’ampliació dels mòduls, la construcció d’un pavelló, sala d’actes i cafeteria, a més de crear zones enjardinades, tot 100% accessible tal com estableix la normativa de la Generalitat”.

El president Puig detallava que en total a Vinaròs es destinaran 26 milions d’euros en matèria educativa gràcies al Pla Edificant, indicant que “només a Vinaròs s’ha avançat més que en tota la Comunitat, amb l’objectiu d’enfortir l’estat de benestar a través d’un pilar bàsic com és l’educació”.

En el transcurs de l’acte, el cap del Consell ha subratllat que des de la Generalitat s’han impulsat en els últims anys mesures en matèria educativa per a fer costat a les famílies, com ara la gratuïtat de l’ensenyament de 2 a 3 anys i dels llibres de text, així com les ajudes per a finançar els menjadors escolars. De la mateixa manera, ha insistit en les iniciatives dirigides a reduir el fracàs escolar, i ha agraït la tasca de tot el personal docent de la Comunitat Valenciana.

Finalment, també ha valorat la col·laboració de l’Ajuntament de Vinaròs, que, a través del pla Edificant, ha treballat amb la Generalitat per a poder disposar del nou CEIP Jaume I.

Per la seua banda, la consellera d’Educació, Raquel Tamarit, ha celebrat que Vinaròs compte amb aquest col·legi i ha recordat que la Conselleria en 2022-23 ha desenvolupat actuacions en 33 centres, dins del pla Edificant, a la Comunitat Valenciana.

A més, ha informat que, a la comarca del Baix Maestrat, el Consell ha destinat 55,5 milions d’euros per a actuacions en 19 centres educatius, 4 dels quals són obra nova i 5, rehabilitacions integrals.

Raquel Tamarit també ha recordat que en 2022 el Consell ha destinat 180 milions d’euros a la construcció de centres. Per això, ha confirmat que “el pla Edificant funciona” i s’ha compromés a secundar totes les actuacions educatives que compten amb un projecte aprovat per l’ajuntament, “malgrat la pujada dels preus dels materials provocada per la inflació”.

Pavelló de l’institut José Vilaplana
obert a la ciutadana

L’alcalde indicava que “el pavelló que es construirà a l’institut José Vilaplana reunirà totes les condicions adequades per la celebració de partits oficials de bàsquet o voleibol, a més de ser un espai on les entitats esportives podran realitzar els entrenaments”. En aquest sentit, Alsina assenyalava que la instal·lació disposarà de vestuaris i accés de forma independent, i es demanaran els permisos corresponents a la Conselleria d’Educació per a posar aquesta nova infraestructura a disposició de la ciutadania per ajudar a descongestionar el poliesportiu municipal.

Directe