Morella destina el 0,7% del pressupost del 2023 a projectes de cooperació

El plenari pretén aprovar les bases d’estes subvencions que ja es van consensuar a través del Consell de Cooperació

Aquesta vesprada, a les 19.00 hores, tindrà lloc el ple ordinari del mes de març. Així, un dels punts que es debatran són les bases per a destinar el 0,7% del pressupost municipal a projectes de cooperació. Les ajudes sumen un total de 17.500 euros per a col·laborar amb diferents Organitzacions No Governamentals (ONG) que actuen des de la ciutat i mostren a la població el seu treball. Aquestes bases ja les va aprovar el Consell de Cooperació celebrat fa unes setmanes i ara és el torn del ple. D’aquesta manera, una vegada aprovades, es publicaran al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) i les ONG tindran 15 dies hàbils per a presentar els projectes.

Cal explicar que, les bases s’aproven al principi de l’any per a millorar el funcionament i l’eficàcia de la col·laboració amb les ONG. A més, les organitzacions tindran tot l’any per a realitzar i justificar els projectes, així com obtindre l’ajuda i facilitar la seua tasca. També cal dir que, l’Ajuntament de Morella es compromet a abonar les ajudes abans de finalitzar l’any.

La regidora de Cooperació, Malú Blasco, ha destacat que “es tracta d’ajudes molt importants per a col·laborar amb els projectes solidaris que s’impulsen des de Morella i ajudar a les persones que ho necessiten arreu del món”. L’edil ha explicat que “enguany el pressupost ha augmentat en 500 euros respecte als anys anteriors i facilitar, un poc més, la feina que fan les ONG”. També ha comentat que “durant molts anys hem destinat el 0,7% del pressupost a projectes solidaris i volem continuar amb el suport als projectes que cada any ens plantegen per a fer un món millor dia a dia”. Finalment, Malú ha remarcat que “ens alegra poder aportar i ajudar un poc més a les diferents accions que s’impulsen des de Morella i la comarca dels Ports”.

Morella manté des de fa anys l’aportació del 0,7% del pressupost municipal a causes benèfiques i és una de les poblacions que s’implica cada any amb aquestes. La ciutat pretén continuar amb aquesta iniciativa durant molts anys i ajudar de forma continuada a les ONG perquè continuen amb la seua activitat. A més, cada volta hi ha més ONG de Morella i la comarca dels Ports interessades a participar amb aquesta col·laboració.

Cal recordar que, l’any 2022 van ser set els projectes que van obtindré el suport de l’Ajuntament de Morella. Mans Unides, Nuevo Amanecer (ASOL), Youcanyolé, Creu Roja, Delwende, Pankara Ecoglobal i Mirades del Món van realitzar diferents projectes repartits per tot el món i ajudar a la gent més desfavorida. A més, les organitzacions realitzen activitats a la ciutat per a mostrar a la ciutadania el desenvolupament dels seus projectes i donar-los a conéixer.

Ple ordinari
del mes de març

A més d’aquest, el ple ordinari compta amb altres punts dins de l’ordre de la sessió. Així, en la part resolutiva, pretén aprovar el reconeixement extrajudicial de crèdits nº1/2023, la pròrroga d’encàrrecs a mitjans propis, el procediment de pagament a proveïdors aplicable en 2023 amb càrrec del fons d`ordenació, diferents comptes justificatius de l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana i Rural, la concessió de l’ús per a la visita pública i celebració d’actes culturals a l’església de l’antic convent de Sant Francesc, la moció per a la millora de la cobertura mòbil al terme municipal de Morella, el conveni de col·laboració amb l’Associació Valenciana de Meteorologia (AVAMET) i el manifest del 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

Directe