Benicarló presenta la regeneració del Jardí dels Pons al Pla Ceràmic de la Diputació

La proposta suposaria un canvi integral en els 830 m2 de l’espai, ubicat al passeig de Febrer Soriano

L’Ajuntament de Benicarló ha presentat la reforma integral del Jardí dels Pons al Pla Ceràmic de Regeneració Urbana 2023 amb el qual la Diputació, mitjançant la selecció dels projectes que es consideren més interessants, promociona l’ús de paviments i revestiments ceràmics en espais urbans.

D’aquesta manera, en cas de ser seleccionada, la proposta suposaria la regeneració urbana d’un espai de 830 metres quadrats ubicats en la confluència entre el passeig de Febrer Soriano amb el carrer de Santa Isabel.

L’actual Jardí dels Pons formava part d’una parcel·la familiar construïda el 1880. L’any 2000, l’Ajuntament va expropiar una part dels jardins de la propietat, i el 2004 els va urbanitzar, mantenint l’arbrat i alternant el paviment de cautxú amb el terra vegetal per tal de facilitar el joc dels xiquets i xiquetes.

Ara, passat el temps, el Jardí necessita d’una actuació global que genere una nova visió de l’espai i que convide a gaudir-lo, creant un ambient tranquil i integrador. «És evident —ha explicat l’alcaldessa— que la zona necessita una actuació que ens ajude a recuperar l’espai per a la ciutadania, i el Pla Ceràmic de la Diputació seria una bona oportunitat de regeneració urbana».

En cas d’aconseguir ser seleccionada, la proposta de regeneració del Jardí dels Pons aniria de la mà d’una altra actuació que l’Ajuntament té prevista per al 2023, que és millorar els paviments dels carrers estrets que envolten el Jardí, eliminant els desnivells que existeixen entre la calçada i les voreres que, moltes vegades, a penes arriben als 50 centímetres d’amplada.

El Jardí dels Pons està situat al passeig de Febrer Soriano, una avinguda que des de principis del segle XIX es va configurar com a passeig de vivendes senyorials i palauets però també magatzems i construccions industrials de l’època. Actualment encara hi conviuen aquest tipus de construccions amb edificis plurifamiliars de nova planta.

Directe