L’alcalde de Morella i el president de la Diputació es reuneixen per la celebració de l’Anunci

L’encontre ha servit per a demanar el suport de la institució provincial en esta festa que congrega milers de visitants

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, s’ha reunit avui amb el president de la Diputació de Castelló, José Pascual Martí, amb motiu de la celebració de l’Anunci del 55 Sexenni. Així, des de l’ajuntament es demana la col·laboració de la institució provincial a causa dels diferents serveis extraordinaris que genera esta celebració que atrau milers de visitants. Cal recordar que, l’Anunci, junt amb el Sexenni, són festes declarades Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial d’Espanya, Festa d’Interés Turístic Nacional i Bé d’Interés Cultural Immaterial.

D’aquesta manera, Rhamsés ha destacat que “la celebració de l’Anunci és un moment únic per a Morella i, a la vegada, té una repercussió econòmica i promocional que va més enllà del municipi”. L’edil ha volgut “agrair el compromís de la Diputació de Castelló per a col·laborar amb Morella en l’any de l’Anunci i facilitar l’organització d’esta festa tan especial per a les morellanes i morellans, i també per a tota la província”.

Morella necessita la col·laboració de la Diputació de Castelló per a ampliar diferents aspectes relacionats amb l’organització d’esta festa. L’acollida de milers de visitants durant una sola jornada fa necessària l’ampliació d’aparcaments, un servei de transport per apropar-se al poble, suport de protecció civil o un servei de neteja més ample de l’habitual. També cal ampliar la promoció turística de la província tenint en compte aquesta celebració extraordinària.

Aquesta festa, com el seu nom indica, anunciarà l’entrada a l’any sexennal on la ciutat s’engalana per a rebre a la Mare de Déu de Vallivana, patrona de Morella, i celebrar les festes durant els següents nou dies. L’Anunci és la festa que precedeix a aquesta i compta amb molta participació. Està previst que en la desfilada de disfresses del mes d’agost participen 1.500 persones amb més de 40 carrosses. A més, es llançaran 60 tones de papers de colors en la gran batalla de confeti que posarà punt final a l’Anunci i donarà el tret d’eixida de l’any del 55 Sexenni.

Directe