Veïns de tota la província clamen contra la MAGDA a Les Coves de Vinromà

Una multitudinària protesta contra el sistema energètic actual

Veïns de tota la província clamen contra la MAGDA a Les Coves de Vinromà

Aquest cap de setmana quasi tots els veïns de les Coves de Vinromà van eixir al carrer del poble en una gran manifestació que clamava contra el projecte MAGDA i contra el model energètic actual. Peròp no van estar sols, ja que allí van acudir desenes de persones d’arreu de la província de Castelló, també de la comarca dels Ports per cridar contra un model energètic que castiga a les zones rurals passant per damunt dels drets dels propietaris de les finques per subministrar energia barata a les ciutats en la zona de la costa.

L’empresa promotora del projecte, pertanyent al grup francès Akuo, va assegurar hores abans de la manifestació assegurant que reduirien un 40% el projecte. Però des de l’associació Terra Alta de les Coves expliquen que no es fien de la proposta i que no volen aquest projecte que destruiria la zona arrencant més de 60.000 arbres fruitals productius dels quals molts són de producció ecològica.

El projecte oficial continua ocupant unes 500 hectàrees el que són més de 500 camps de futbol entre les Coves de Vinromà, Benlloc i Cabanes, amb a més una línia de molta alta tensió .

Directe