Reunió de la Mancomunitat a Morella per al nou servei de gestió dels residus

Aquest es presta consorciat per la Diputació als Ports i part de l’Alt Maestrat i està previst implantar el sistema l’any 2024

Reunió de la Mancomunitat a Morella per al nou servei de gestió dels residus

El saló de plens de l’Ajuntament de Morella va acollir ahir una reunió entre els alcaldes i alcaldesses de la Mancomunitat Els Ports i tècnics del de la Diputació de Castelló. Aquesta va tractar sobre la nova normativa de la gestió de residus i la necessitat d’implementar el nou servei, el qual no sols s’adapta a la nova legislació, sinó que millora l’actual que es presta als municipis i, per tant, beneficia al veïnat i el teixit empresarial. Cal recordar que, en la comarca dels Ports i part de l’Alt Maestrat la gestió dels residus urbans és un servei que es presta de manera consorciada, per la qual cosa, cal coordinar-lo amb les característiques de cada municipi.

El nou servei de gestió dels residus pretén augmentar l’eficiència del reciclatge i classificació dels fems en cinc distincions. Restes orgàniques, paper, envasos, vidre i altres fems són els cinc contenidors en què caldrà separar les deixalles amb les quals, l’Ajuntament de Morella estudia les opcions de recollida que s’adapten a les característiques dels nuclis de població del terme municipal. Aquest pot ser el servei de recollida porta a porta, així com illes de contenidors on siguen necessaris, així com el servei adaptat a grans productors com els establiments de restauració o centres de serveis socials.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “esta reunió era molt necessària i, des de Morella, fa temps que traslladem aquesta necessitat de millorar el servei actual de gestió dels residus”. L’edil ha explicat que “agraïm la col·laboració de la Diputació de Castelló i tots els municipis dels Ports entenem que junts podem aconseguir millors condicions”. També ha remarcat que “en el cas de Morella traslladem les nostres característiques i necessitats perquè el servei s’adapte a les veïnes i veïns, així com a les empreses i grans productors”.

Nou sistema d’antenes
de tecnologia LoRa

Després de la reunió per a tractar el tema dels residus urbans, les alcaldesses i alcaldes dels Ports també van tractar la instal·lació del sistema d’antenes de tecnologia LoRa a la comarca. Aquest serveix per a connexions amb sensors que no tinguen corrent elèctric de la xarxa i per a cobrir grans distàncies. Es tracta d’una tecnologia amb diferents aplicacions com pot ser el control dels animals en les explotacions de ramaderia extensiva característiques d’esta zona.

Directe