L’alcaldessa llança un missatge de tranquil·litat davant la dimissió de dos regidors

El PP ho qualifica de "gangrena interna" i es postula com a alternativa de govern

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i el regidor d’Economia i Hisenda, Carlos Flos, han llançat un missatge de tranquil·litat en relació a la dimissió ahir de dos regidors de l’equip de govern, Pedro Manchón i Clara Cid. «La situació no és fàcil —ha reconegut l’alcaldessa—, especialment a tres mesos de les eleccions, però continuarem treballant per tirar endavant tot el que tenim pendent».

L’alcaldessa ha assenyalat que «no negaré que hi ha hagut discrepàncies en el si de l’equip de govern, com en qualsevol grup de persones que treballen juntes, però el dia que s’assumeix el càrrec de regidor d’un Ajuntament, s’adquireix una responsabilitat i un compromís amb el poble de Benicarló, i això és el que a nosaltres ens mou a continuar treballant per Benicarló fins al final».

En aquest sentit, Carlos Flos ha subscrit les paraules de l’alcaldessa i ha expressat la seua decepció per la situació. «Per a mi —ha dit el regidor—, no es justifica la dimissió ahir». «Ho haguera pogut entendre fa un temps, quan sí que van haver certes discrepàncies, però en el període en el que estem, només ho puc entendre com una voluntat de desestabilitzar l’equip de govern». «Quan ens presentem —ha subratllat Flos—, tenim una responsabilitat amb el poble de Benicarló i hem de saber diferenciar les discrepàncies personals del fet de ser regidors. Si van estar treballant fins ahir, hagueren pogut treballar fins al final».

L’alcaldessa ha volgut deixar clar que «ara per ara, tenim per davant un repte molt important que és tirar endavant el 50 aniversari de les Falles de Benicarló, per això ja estem en contacte amb la Junta Local Fallera per a coordinar tots els treballs necessaris».

En aquest sentit, Xaro Miralles no ha desvetllat qui serà el regidor que assumirà les tasques de la Regidoria de Festes i Falles però ha confirmat que «la Junta Local Fallera tindrà un interlocutor al seu abast, que podré ser jo mateixa o Ilde Añó, que és regidor d’Obres i Serveis i ha sigut regidor de Festes i Falles l’anterior legislatura».

L’alcaldessa ha anunciat que avui i demà es reunirà amb el personal tècnic i administratiu dels departaments que dirigien els regidors que han dimitit i ha assenyalat que ja ha contactat amb les persones que formen part de la llista per a iniciar els tràmits per a què s’incorporen els dos nous regidors.

El PP ho qualifica
de “gangrena interna”

El Partit Popular de Benicarló ha reclamat un canvi de govern que a partir del pròxim 28 de maig “permeta que Benicarló recupere el futur i les oportunitats que el PSOE ha dinamitat”. “La crisi de govern que té en l’alcaldessa, Xaro Miralles, la seua màxima exponent, i en Ilde Añó el seu dofí no pot continuar llastrant per més temps el desenvolupament de la nostra localitat. Aquesta ciutat ha de ser notícia pel lideratge, l’èxit i les oportunitats, no pels embolics interns del PSOE. Necessitem estabilitat i moderació per a recuperar la senda de l’èxit”.

Així ho ha considerat el president local del PP a Benicarló, José Antonio Redorat, qui ha lamentat que l’abandó de dos nous regidors de l’equip de govern socialista, que se sumen als altres dos que en 2022 ja van dimitir dels seus càrrecs, “aguditza el fracàs d’un PSOE que està contagiant la seua gangrena interna a la nostra ciutat”.

I aqueix és, en opinió de Redorat, “el vertader problema”. “Benicarló està sotmesa a un equip de govern que en mans del PSOE ha conduït a la ciutat a la pèrdua d’oportunitats i el fre al desenvolupament”. “Hui tenim una piscina climatitzada tancada, un bulevard escanyat que bloqueja les nostres oportunitats de negoci, un Eix Cívic Central impost sense la deguda participació dels nostres veïns, i una ciutat que segueix sense tindre un pressupost que garantisca el bon funcionament dels serveis mínims”.

“El PSOE abandonarà el govern municipal el pròxim 28 de maig deixant una herència desastrosa a aquest municipi pel qual ens deixarem la pell”. “Perquè enfront del fracàs i a la desfeta a la qual ens ha conduït el PSOE està tota la il·lusió, la responsabilitat i el compromís amb aquesta gran ciutat que representa Juanma Cerdà. El treball per l’estabilitat que mereixen els nostres veïns i el compromís amb la moderació que és garant de futur per al nostre poble”.

Per a Redorat, “queda poc perquè Benicarló es veja alliberat del jou socialista. Molt poc per a recuperar la ciutat per als veïns i per a treballar i deixar-nos la pell pel lideratge d’aquesta ciutat i l’escolta activa dels nostres ciutadans”. “Aquest és un projecte de tots, que liderat per la qualitat humana i capacitat de Juanma Cerdà, ix a guanyar per Benicarló”, ha manifestat el president local del PP.

Directe