Benicarló treballa per a declarar les Festes Patronals d’Interés Turístic Autonòmic

Pel cinqué centenari de les Festes, després que l’any 1523 el rei Carles I autoritzara la Fira en honor a Sant Bartomeu

La Regidoria de Festes i la Comissió de Festes de Benicarló han elaborat el dossier documental que obri l’expedient per a la petició de declarar Festa d’Interés Turístic Autonòmic la setmana gran de les festes d’agost. El document fa un repàs a l’arxiu històric, principalment del s. XX, i inclou aportacions d’entitats culturals i penyes, recull fotogràfic, accés a testimonis audiovisuals de les últimes edicions i el suport del teixit associatiu i esportiu de la ciutat.

Les Festes Patronals celebraran enguany oficialment el seu cinqué centenari, després que l’any 1523 el rei Carles I autoritzara a perpetuïtat la fira en honor a Sant Bartomeu.

Aquesta efemèride portarà també la recuperació d’actes que havien acabat perdent-se fa alguns anys, com ara el popular festival marítim, amb les tradicionals cucanyes i les diferents curses de tines, bots i natació al port benicarlando. Amb aquesta finalitat, la Comissió de Festes ha recuperat les quatre tines que ja s’utilitzaven, gràcies a la bona conservació que n’ha fet la Confraria de Pescadors Sant Telm.

Després que siguen convenientment restaurades, s’ha decidit batejar-les amb els noms de Parreta, Fondalet, Marimba i Calafat.

El regidor de Festes i president de la Comissió, Pedro Manchón, ha defensat aquesta nova aposta de la Comissió. «Continuem renovant la nostra programació, no només amb els espectacles més grans o amb els emotius concerts de la gent de casa, sinó també preservant i respectant la memòria cadufera, com ja estem aconseguint amb l’acte de córrer la traca».

Termini obert
per als nous càrrecs

La Regidoria de Festes informa també del termini per tal que el jovent interessat en els càrrecs de dama o cavaller populars, així com dulcinea o tirant per a 2023, puguen presentar la seua sol·licitud al Registre General de l’Ajuntament de Benicarló abans de les 14 h de divendres 10 de març.

Finalment, fa una crida a les persones responsables, amb il·lusió i ganes de treballar per les Festes, per tal que s’adrece al Departament per a reforçar i renovar el grup de voluntaris i voluntàries de la Comissió responsable de les properes Festes 2023.

Directe