Rhamsés firma amb la ministra 500.000 euros d’ajudes a vivendes

A més, ha tractat l’avanç de la tramitació per a les obres de l’N-232 en el tram pendent

Rhamsés firma amb la ministra 500.000 euros d’ajudes a vivendes

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i la Ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, han signat aquest matí l’acord per la rehabilitació de barris (entorns residencials de rehabilitació programada) junt amb la resta d’alcaldes i alcaldesses beneficiaris d’estes ajudes. L’acte ha tingut lloc a la Delegació del Govern de València, on també ha estat present el Vicepresident Segon del Consell i Conseller d’Habitatge i Arquitectura Biclimàtica, Héctor Illueca.

En el cas de Morella, suposaran subvencions en valor de més de 500.000 euros per a 23 projectes beneficiaris amb l’ajuda del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, la Generalitat Valenciana i l’ajuntament. El projecte, aprovat durant el mes de desembre, i que amb la signatura d’avui es posa en marxa, contempla un total de 23 projectes provats entre edificis i vivendes ubicades dins del centre històric de Morella.

Així, del mig milió d’ajudes que suposen, l’ajuntament n’aportarà quasi 50.000 euros al global d’aquestes. A més, dins del pla es portarà a terme una inversió pública de millora urbana. Es tracta de la creació d’un nou carrer en el passadís existent en la part posterior de l’edifici Colomer Zurita. Este vial comunicarà el Carrer Castell, la plaça de bous i la plaça de l’Església. En les pròximes setmanes, des de l’ajuntament s’ha programat una reunió informativa amb l’equip tècnic i les persones beneficiàries per a coordinar tota l’execució.

Cal recordar que, Morella compta amb experiència en programes d’ajuda de rehabilitació com l’antiga Àrea de Rehabilitació i Renovació Urbana i Rural (ARRUR). Amb aquest pla, actualment suposa la recuperació de 19 vivendes, les quals estan finalitzant les obres. A més, ja es van acabar altres 15 obres en habitatges i rehabilitar els carrers Verge del Roser per complet i la primera fase del carrer Zaporta.

Rhamsés ha destacat que “es tracta d’ajudes molt importants per a la recuperació d’habitatges i que les aprofiten directament les veïnes i veïns de Morella” i ha afegit que “no és gens fàcil obtindré este tipus d’ajudes amb finançament europeu i som un dels municipis amb menys habitants que reben aquesta subvenció que impulsarà l’economia local i la millora urbana” i ha volgut “agrair el gran treball realitzat per a obtindre l’ajuda”. L’edil ha explicat que “amb la firma d’avui ja iniciem l’execució en coordinació amb els tècnics i beneficiaris”.

Millora de la carretera N-232
des de la Torreta fins a Morella

Aprofitant l’encontre, l’alcalde ha traslladat a la ministra Sánchez la necessitat d’avançar en la tramitació de les obres de millora del tram de la carretera N-232 que va des de la masia de la Torreta fins a Morella. Així, el Govern mostra un ferm compromís amb este projecte i que siga una realitat al més prompte possible. Esta previst que en els pròxims dies es facen passos significatius per a estes obres.

L’actuació projectada comprén la millora del traçat i la reordenació d’accessos al tram comprès entre el km 54,900 i el km 60,210 de la carretera actual amb una longitud d’actuació en tronc principal de 4,85 km. El pressupost estimat de l’actuació puja a 18,7 milions d’euros, i es completarà l’últim tram de la carretera N-232 que queda per condicionar a la província de Castelló, juntament amb les obres de condicionament del port de Querol, entre Barranc de la Bota i Masia de la Torreta, ja finalitzades.

Directe