El Taller d’Ocupació Vinaròs Accessible II inicia les pràctiques

Els 10 alumnes-treballadors milloraran l’accessibilitat en diferents punts del municipi

Aquest mes de gener el Taller d’Ocupació Vinaròs Accessible II ha començat la part pràctica de la formació amb l’execució de feines de millora a la localitat. En concret, s’actua als carrers de la Mar Càspia, Mar Cantàbric i l’avinguda de l’Atlàntic amb l’adequació dels escocells i les voreres. Des de la Regidoria d’Obres i Serveis, amb la col·laboració de Comcefe Maestrat, s’ha elaborat estudi on es recullen tots els punts de la ciutat on els alumnes-treballadors realitzaran les actuacions, amb la finalitat de millorar l’accessibilitat.

Recordem que el Taller d’Ocupació Vinaròs Accessible II, que es gestiona des de Vinaròs Promou, l’Agència de Desenvolupament Local, ha suposat la contractació de 10 alumnes-treballadors i l’equip directiu i docent encarregat de dirigir i impartir la formació, tant teòrica com pràctica en les especialitats formatives aprovades. Cal assenyalar que el taller és possible gràcies a una subvenció de la Generalitat Valenciana de 251,354€, amb cofinançament del Fons Social Europeu.

La regidora d’Obres i Serveis, Carmen Morellà, ha destacat que “aquest tipus de tallers d’ocupació suposen una ajuda molt important per a la Brigada Municipal, amb tasques de millora de l’accessibilitat, que permeten oferir una major seguretat als veïns amb mobilitat reduïda”. En aquest sentit, assenyalava que aquest objectiu és una de les principals prioritats per al Govern Municipal, amb la finalitat de fer de Vinaròs una ciutat més accessible.

Per la seua banda, la regidora d’Ocupació, Maria Cano, comentava que “gràcies al taller els alumnes-treballadors també reben formació que els permetrà aconseguir certificats de professionalitat en les especialitats d’Operacions auxiliars d’acabats rígids i urbanització, i de Paviments i obra d’urbanització, que els ajudarà a millorar les seues possibilitats d’incorporació en el mercat laboral un cop finalitzen”.

Directe