El PP exigeix que els treballadors del CISE cobren al mateix temps que a l’Ajuntament

Els empleats del CISE van no van cobrar el mes de desembre i l'extra fins el 24 de gener

El portaveu popular Jesús Lecha, en una imatge d'arxiu

El Partit Popular de Morella ha reclamat al PSOE que pague les nòmines als empleats del Centre Integrat de Serveis Económics (CISE) dependent de l’Ajuntament de Morella al mateix temps que té pautat el pagament als empleats de l’Ajuntament de Morella.

“No té sentit que els empleats d’aquest centre dependent del consistori cobren a mes vençut i la nòmina de desembre i el seu extra se’ls abone el 24 de gener. I mentrestant, l’alcalde i els seus regidors alliberats van cobrar el 2 de gener els 11.000 euros que s’han decidit assignar. És el món a l’inrevés”, assenyala el portaveu del PP a Morella, Jesús Lecha.

El regidor ha fet aquesta petició després d’aprofitar el ple celebrat aquest dijous per a preguntar els motius pels quals les nòmines dels empleats del CISE corresponents a desembre s’havien abonat el 24 de gener. “Resulta insòlit i alarmant que una administració local com és l’Ajuntament de Morella no puga pagar la nòmina als seus empleats cada mes.

I és el que ha ocorregut amb els empleats del CISE, que han cobrat a final de gener la nòmina del mes de desembre. Un fet que és dramàtic perquè afecta directament l’economia de moltes famílies i que demanem que es corregisca. Les nòmines, totes les dependents del consistori, s’han de pagar amb la planificació que està fixada per als empleats de l’ajuntament i per als propis regidors que reben dedicació exclusiva, entre ells el propi alcalde amb els seus 11.000 euros”.

Des del PP, assenyala el regidor i portaveu, “no entenem com a l’alcalde no li enrojola cobrar el sueldazo que s’ha assignat el 2 de gener i deixar als seus empleats del CISE sense cobrar fins al 24 de gener”. Una “decisió insòlita” que “hem demanat que es corregisca immediatament”.

En paral·lel, Llet ha fet una crida a “la transparència en la gestió dels comptes”. “Som conscients que el pagament a proveïdors és una altra feblesa d’aquest equip de govern que paga als seus proveïdors amb un retard d’escàndol”.

En efecte, tal com ha denunciat el PP al llarg del mandat, la demora en el pagament a les empreses que presten servei a la localitat és “dramàtic”. Fa un any, recorda el regidor, hi havia empreses com Carns de Morella que superaven els 6 anys i mig d’espera, “mentre que autònoms i comerços han de fer front a una càrrega fiscal derivada de la incapacitat en la gestió econòmica del PSOE que governa el consistori”.

En el PP, conclou Llet, “estem il·lusionats i preparats per a demostrar que hi ha una altra manera de governar, que cal obrir les finestres de l’ajuntament i les portes per a airejar la informació que hui el PSOE ens nega. I que els diners de Morella, és de cada veí i tenen el dret de conéixer el destí dels seus impostos, taxes i preus públics enfront d’un PSOE que nega drets constitucions i imposa el silenci davant qualsevol demanda d’informació fiscal que se li reclame”.

Directe