Les festes d’agost de Morella tindran lloc del 4 al 13 d’agost

A causa de la celebració de l’Anunci, s’avancen els bous de Sant Roc

Les festes de Morella, en una imatge d'arxiu

L’ajuntament de Morella va aprovar ahir les dates de les festes d’agost, les quals tindran lloc des del 4 fins al 13. Aquestes s’avancen respecte a altres anys a causa de la celebració de l’Anunci del 55 Sexenni del diumenge 27 d’agost. D’aquesta manera, es planifiquen també totes les tasques prèvies a cadascuna de les festivitats programades. A més, durant les setmanes que queden del mes d’agost, hi haurà altres activitats culturals.

La regidora de Cultura i Festes, Rocío Querol, ha destacat que “en els anys d’Anunci i Sexenni, avancen les festes d’agost per a tindre temps de realitzar tots els preparatius d’unes festivitats tan importants i úniques”. L’edil ha explicat que “ara hem aprovat les dates de les festes i treballem en la programació que anunciarem més endavant amb totes les jornades culturals i activitats que hi haurà durant el mes d’agost”. Finalment, ha explicat que “anunciem aquestes dates prompte també perquè la gent tinga temps de planificar les vacances i disfrutar de Morella i les seues festes”.

L’Anunci
del 55 Sexenni

L’Anunci serà la festa principal de Morella durant l’any 2023 i arrancarà l’any del 55 Sexenni, festes majors de la ciutat en honor a la Mare de Déu de Vallivana. Aquesta se celebrarà el diumenge 27 d’agost i és coneguda per la gran batalla de confeti amb més de 60 tones de papers de colors que inunden tot el poble i on s’impliquen totes les veïnes i veïns. Està previst que la desfilada de disfresses compte amb més de 1.500 persones i 40 carrosses, fabricades de manera artesanal. A més, atrau 40.000 visitants que s’apropen a Morella per a disfrutar d’un dia únic.

Directe