L’ajuntament de Morella impulsa la creació d’una comunitat energètica local

Es tracta d’una iniciativa per a compartir la generació d’energia al municipi i que es beneficien les veïnes, veïns i empreses

La Sala del Justícia de l’ajuntament de Morella acollirà una reunió informativa sobre les comunitats energètiques el dimarts 24 de gener a les 19.00 hores. Aquesta està oberta a totes les persones interessades i pretén explicar la nova normativa i possibilitats de formar-ne part per abaratir la factura de la llum i apostar per les energies renovables.

Les comunitats energètiques són agrupacions d’autoconsum que permeten a la ciutadania i empreses, consumir l’energia generada dins del seu propi municipi. En el cas de Morella, són punts de generació energètica fotovoltaica i es compartirà l’energia entre tota la gent interessada a participar com a consumidora, la qual cosa provoca un estalvi energètic. Des de l’ajuntament de Morella es vol impulsar la creació d’aquesta comunitat i per això han organitzat una reunió informativa amb l’empresa A&C energy, especialitzada en el tema.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “és una reunió molt important per a explicar a les veïnes i veïns les possibilitats que la nova normativa permet per a crear comunitats energètiques i reduir la factura de l’electricitat, a l’hora que apostem per les energies renovables i de proximitat”. L’edil ha explicat que “l’antiga norma no permetia crear comunitats per la protecció de Bé d’Interés Cultural del Castell i les muralles” i ha afegit que “la nova permet instal·lar les plaques al polígon industrial i consumir l’energia al poble”. Finalment, ha volgut “convidar a totes i tots a participar en la reunió i informar-se sobre les possibilitats de crear comunitats energètiques i la generació d’energia de proximitat”.

Cal recordar que el consistori morellà ha sigut dels municipis que han aconseguit que es canviara la normativa i augmentar la distància entre el punt de generació i consum de l’energia. Ara, esta distància s’ha establert en 2.000 metres i això fa que siga viable impulsar projectes d’este tipus en el municipi amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques fora de la protecció BIC de Morella.

Directe