Endavant el projecte d’ampliació del parc de bombers de Morella

La Generalitat trasllada a l’ajuntament la proposta de distribució i es preveu que siga una realitat abans d’acabar l’any 2023

Com es va anunciar el passat mes de juny, el parc de bombers dels Ports, situat al polígon industrial de Morella, ampliarà les instal·lacions amb una nova nau adquirida per la Diputació de Castelló. Aquesta està ubicada al costat de l’actual parc i la Generalitat Valenciana serà l’encarregada d’adequar el nou espai per a acollir els serveis dels bombers voluntaris i forestals. Cal explicar que, actualment utilitzen una zona en una nau de la Mancomunitat comarcal Els Ports, però l’espai d’aquesta no és suficient. El pressupost d’adequació de la nova nau és d’aproximadament 250.000 euros i contempla les noves dependències amb vestuaris, gimnàs, sala de formació o de descans entre altres, així com l’aparcament, el moll i la rampa d’eixida.

El Secretari Autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha visitat avui este parc de bombers junt amb el Director Executiu de la Societat Valenciana de Gestió Integral dels Serveis d’Emergències, Baltasar Ortiz, el Director General d’Interior, Salvador Almenar, i l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés. A més, tècnics i responsables de la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló han participat en la reunió que s’ha celebrat en esta ubicació per a tractar els aspectes de l’actuació que pretén cobrir les necessitats del servei que presten els bombers dels Ports. Com va anunciar la setmana passada la Consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, esta actuació està dins del pla de la conselleria d’enguany.

Rhamsés ha destacat que “el servei que presten els bombers forestals i voluntaris tant a Morella com a tota la comarca és molt important, per la qual cosa és necessari que l’equipament i les instal·lacions cobrisquen les necessitats d’aquestos” i ha explicat que “esta ampliació, per a nosaltres és un projecte molt important i esperem, tal com hem acordat, que abans d’acabar l’any siga una realitat”. L’edil ha aprofitat per a “agrair el treball que realitzen durant tot l’any en les emergències, ja siga en incendis o en temporals de neu”.

Nou equipament del parc
de bombers dels Ports

Aquesta reunió també ha servit per a dotar de nou material al parc de bombers dels Ports amb una màquina llevaneus. Cal explicar que, de manera constant es renoven els vehicles i material d’aquest parc per a donar el millor servei a la comarca. Finalment, aprofitant la visita, han mantingut una reunió amb el personal que treballa actualment al parc.

Directe