Continuen els treballs d’ampliació del Centre de Dia

Suposarà un increment de les places des de les 25 actuals fins a les 45, així com la creació de nous llocs de treball

Les obres d’ampliació del Centre de Dia de Morella es reprenen després de les vacances de Nadal. Actualment, es desenvolupa la primera fase d’aquest projecte, la qual està centrada en la distribució del nou espai que ocuparà l’antiga Escola de Música i la plaça del Tint. Avui, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la regidora de Benestar Social i Gent Gran, Malú Blasco, i el regidor de Serveis Urbans i Manteniment, Joan Carles Marcobal, han visitat aquestes obres. Cal recordar que, l’actuació no afecta el servei actual del Centre de Dia, el qual desenvolupa la seua activitat amb normalitat. Aquestes obres compten amb un pressupost de 250.000 euros i l’ajuda de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

S’ha d’explicar que, actualment el servei d’atenció a la gent gran del Centre de Dia de Morella compta amb un total de 25 places, totes cobertes. El projecte d’ampliació augmentarà aquest nombre fins a les 45 usuàries. A més, també suposarà la contractació de professionals per a prestar un servei complet. Les obres també milloraran l’aïllament tèrmic de tot l’edifici, així com habilitarà nous espais per a oferir els serveis interns del centre com el de logopeda o fisioteràpia.

Rhamsés, ha destacat que “és un projecte molt important per la necessitat d’atendre a més famílies al Centre de Dia, ja que ara no hi ha disponibilitat de places noves”. L’edil ha explicat que “el Centre de Dia dóna un servei d’atenció a la gent gran amb fisioterapeuta, logopeda i altres activitats” i ha afegit que “l’ampliació ajudarà a més famílies que necessiten aquest tipus d’atenció a les persones majors”. Finalment, ha comentat que “treballem intensament perquè aquest projecte siga una realitat al més prompte possible i comptem amb un Centre de Dia més ampli per atendre a més gent”.

Segona fase de l’actuació

La segona fase del projecte d’ampliació del Centre de Dia de Morella l’executa directament Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i adequarà el centre actual. En aquest cal realitzar actuacions com l’ampliació de la cuina i el menjador per a cobrir les noves necessitats de les usuàries i usuaris.

Ara per ara, el Centre de Dia compta amb un total de 25 places. 22 d’elles de caràcter públic i 3 privades. A més, també hi ha 10 places de menjador destinat a persones que viuen soles i un vehicle adaptat que apropa a aquestes persones fins al centre de Morella, perquè dóna cobertura a famílies de tota la comarca. El Centre de Dia de Morella està en funcionament des de l’any 2009 i compta amb professionals de diferents especialitats per a atendre a les persones de la millor manera.

Directe