L’ajuntament de Morella adjudica les obres de la tercera fase de rehabilitació del Colomer Zurita

Aquesta obra ubicarà la Biblioteca al primer claustre de l’edifici així com espais per a les associacions

El Colomer Zurita de Morella està actualment en un moment de rehabilitació. D’aquesta manera, avui l’ajuntament ha adjudicat la fase 3 d’aquest projecte per a recuperar aquest edifici emblemàtic i de grans dimensions dins del nucli històric de Morella. L’empresa encarregada d’aquesta serà la mateixa que actualment realitza la fase 2, Estudio y Método de la Restauración S. L. Esta ha obtingut la millor puntuació amb un augment dels terminis de garantia de l’actuació en 5 anys. L’obra es realitzarà en un termini d’entre set i nou mesos amb un equip tècnic amb experiència i amb l’adjudicació està previst que les obres comencen en les pròximes setmanes. L’actuació es realitzarà amb un pressupost de 705.850,95 euros.

La fase 3 consisteix a ubicar la Biblioteca Municipal en el primer pis del claustre exterior del Colomer Zurita. A més, s’ubicaran altres sales polivalents i d’estudi, així com espais per a les associacions locals. A més, les obres compten amb les ajudes del Pla Conviure de la Generalitat Valenciana i dels fons eòlics.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “és molt important avançar en la recuperació d’aquest edifici tan volgut per les morellanes i morellans i que albergue activitats per al poble”. L’edil ha explicat que “aquesta adjudicació ens assegura que una empresa amb experiència i que ha realitzat altres actuacions de rehabilitació a Morella, realitze les obres en les condicions marcades”. Finalment, ha recordat que “es tracta d’obres amb un elevat cost i que hem fet un gran treball per a obtenir fons d’altres administracions, tant estatal com autonòmica, per a donar suport al projecte d’este edifici, el qual, malauradament, va estar abandonat durant anys per no cedir-lo al municipi”.

Aquest és un edifici emblemàtic situat al centre històric de la ciutat de Morella, en la mateixa plaça on està la Basílica Arxiprestal. El Colomer Zurita és un edifici de grans dimensions que ha albergat l’activitat educativa des dels seus inicis. Així va acollir les classes dels Pares Escolapis i després ja va passar a ser l’institut de la ciutat. A més, l’Ajuntament de Morella va recuperar la propietat de l’edifici Colomer Zurita a l’octubre de l’any 2019 quan van signar la cessió d’aquest amb la Diputació de Castelló, després de molts anys reivindicant-ho.

Cal recordar que, la fase 2 consisteix en la rehabilitació del claustre interior de l’edifici Colomer Zurita i la primera planta d’aquest per a albergar l’Escola de Música amb l’1,5% cultural del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana que supera els 800.000 euros. També diferents espais que utilitzaran les associacions musicals de Morella com són l’Associació Musical Mestre Candel, els Gaiteros de Morella, i la Rondalla.

Directe