El conseller Mínguez presenta el projecte del segon centre de salut Vinaròs II

La infraestructura inclourà Medicina Familiar, Pediatria, Oftalmologia, Traumatologia i Salut Mental

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, s’ha traslladat fins a Vinaròs per a presentar al projecte del segon centre de salut. L’alcalde, Guillem Alsina, acompanyat per part de la corporació municipal ha sigut l’encarregat de rebre el conseller a les portes de l’ajuntament, amb la posterior visita a l’actual centre de salut per a presentar el projecte.

El nou Centre de Salut Integrat de Vinaròs s’ubicarà a l’avinguda de Leopold Querol i, tal com ha detallat Mínguez, la Conselleria de Sanitat sol·licitarà aquesta setmana el permís d’obres a l’Ajuntament. La previsió és que es licitin les obres a la fi del primer trimestre de 2023.

La nova infraestructura comptarà amb sis consultes de Medicina Familiar, altres tantes d’Infermeria, dues consultes polivalents, Àrea de Pediatria, consulta i sala tècnica d’Oftalmologia, consulta de Traumatologia, sala de cures/guixos, les mateixes sales d’extraccions i tractaments, així com una altra sala per a realització de proves diagnòstiques.

A més, està previst que hi haja Unitat de Salut Mental adult/infantil (set consultes mèdiques, tres despatxos de Psicologia i dues consultes d’Infermeria). El centre prestarà servei en horari de matí i tarda, i serà PAC en horari de 15 h a 08 h en dies laborals i les 24 hores en festius.

L’edifici està organitzat en quatre blocs connectats en la seva zona central, i amb patis entre ells que permeten la ventilació i il·luminació de totes les estades. A més, la construcció està configurada per a permetre futures ampliacions si fossen necessàries. D’altra banda, tindrà accessos diferenciats i amb vegetació per als pacients programats, les Urgències (PAC) i la Unitat de Salut Mental. Es preveu la instal·lació de panells solars fotovoltaics en les cobertes dels dos blocs exteriors del CSI.

Alsina ha destacat que cada vegada està més a prop el segon centre de salut i afegia que “la presentació del projecte és una bona mostra del compromís de la Generalitat per oferir una assistència sanitària de qualitat”. En aquest sentit, l’alcalde comentava que “un cop construït, el segon centre de salut ajudarà a descongestionar l’actual del carrer de l’Arxipreste Bono, així també com l’Hospital Comarcal, gràcies als molts serveis que incorporarà, fet que suposarà millorar l’assistència sanitària”.

Directe