L’Ajuntament presenta el nou contracte de la neteja viària

L’adjudicació s’ha fet per un període de cinc anys amb diverses millores

Aquest matí l’alcalde, Guillem Alsina, acompanyat per la regidora d’Obres i Serveis, Carmen Morellà, i el responsable de l’empresa Acciona, Àlex Ferrer, ha presentat el nou contracte de la neteja viària al municipi, que va entrar en vigor el passat 1 de desembre. Cal destacar que l’adjudicació s’ha fet per un termini de cinc anys amb un import d’1,21 milions d’euros per part de l’Ajuntament.

L’alcalde Alsina ha destacat que el nou contracte incorpora importants millores per a garantir un servei de qualitat i una neteja viària eficient a tot el municipi. Segons detallava un dels “avantatges és que no es farà cap revisió de preus durant la durada del contracte, per tant no suposarà cap despesa extra per a l’Ajuntament”.

Per la seua banda, la regidora Morellà detallava les millores del nou contracte de la neteja viària. La primera d’elles és la renovació de la flota actual per vehicles certificats de baixes emissions, amb la finalitat d’oferir una prestació el més sostenible possible. Una altra de les millores és la creació d’una bossa anual de 50.000€ d’hores de treball per a realitzar tasques puntuals de neteja que es puguen necessitar quan es produeixen temporals marítims o fortes precipitacions.

Morellà destacava que també “es farà el reforç de la neteja amb aigua gràcies a la incorporació de dos camions cisterna, en concret una hidronetejadora i una fregadora”. En aquesta mateixa línia, la regidora assenyalava que “també es farà l’increment de personal per a millorar la neteja a la Costa Nord, Costa Sud i zona de l’ermita, així com el servei de vesprada”.

El nou contracte també inclou millores puntuals com la neteja del barranc Llanetes, a més dels talussos del riu cada dos anys. Per últim, l’empresa també destinarà més recursos per a la posada en marxa de campanyes de conscienciació i un servei d’atenció directa als veïns amb la creació d’una oficina al centre de la localitat.

Directe