Vilafranca aprova el Pressupost Municipal del 2023

Ascendeix fins als 2.274.164 euros amb un increment de més de 180.000 respecte al pressupost de l’any passat

El ple de Vilafranca, en una imatge d'arxiu

L’Ajuntament de Vilafranca ha aprovat en ple municipal el Pressupost Municipal de l’exercici 2023, que ascendeix fins als 2.274.164,68 euros amb un increment de més de 180.000 euros respecte al pressupost de l’any passat.

La planificació realitzada per al pròxim any inclou dotacions econòmiques per dur a terme obres a la localitat, com la millora de nínxols al cementiri, la construcció d’una bàscula o la millora de voreres. A més, es comprenen actuacions per millorar l’accessibilitat, com la construcció d’un ascensor a l’edifici de la Mancomunitat Comarcal Els Ports.

Per una altra banda, es treballarà en la redistribució del camping municipal amb fons propis i una ajuda provinent de l’IVACE (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial). El pressupost del 2023 inclou la re urbanització de la zona esportiva amb el Pla Avança 2022-2023 amb una dotació econòmica de 243.500 euros, la qual no està dins del pressupost però que s’incorpora per mig d’un projecte i es realitzarà en aquestes anualitats.

També es farà, com cada any, una inversió de 24.000 euros en la Plaça de Bous per mig del conveni subscrit amb la Diputació de Castelló i una inversió de 30.000 euros finançada amb el Conveni de Residus de la Zona Nord. Per al proper any, el consistori està a l’espera d’obtindre la delegació de competències per a poder realitzar les obres previstes en l’IES Vilafranca amb el Pla Edificant de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.

Totes aquestes inversions seran possibles amb les ajudes obtingudes de la Generalitat Valenciana, la Diputació de Castelló i els fons propis consistorials.

Directe