Benicarló començarà al gener el servei de recollida selectiva de matèria orgànica

Es desplegaran un total de 140 contenidors marrons per tota la ciutat

Benicarló començarà al gener el servei de recollida selectiva de matèria orgànica

La Regidoria de Medi Ambient ha començat a desplegar per tot Benicarló els nous contenidors destinats a la fracció de recollida selectiva de matèria orgànica, un servei que permetrà el reciclatge dels residus orgànics i que entrarà en funcionament a partir del proper 10 de gener.

En total, es desplegaran 140 unitats de color marró, el color que identificarà els dipòsits de la matèria orgànica.

Paral·lelament, també s’estan completant les illes ja existents amb nous contenidors per a les fraccions d’envasos lleugers (color groc) i cartó (color blau).

A més, a partir del gener començaran a substituir-se els contenidors vells de les fraccions resta, envasos lleugers, cartó i vidre a la zona urbana per uns de nous, amb previsió de finalització al mes de febrer.

Què és
matèria orgànica?

La matèria orgànica està composta principalment per restes de menjar: espines i ossos, pa sec, peles de fruita, closques d’ou i marisc, verdures, altres restes vegetals, paper de cuina, taps de suro, llumins, restes d’infusions, etc. No son matèria orgànica els bolquers i compreses, restes de fusta, excrements d’animals, poda, etc.

El reciclatge de matèria orgànica s’haurà de realitzar amb bosses compostables

Al mes de gener, la Regidoria de Medi Ambient posarà en marxa una campanya informativa sobre els principals elements a tindre en compte a l’hora de fer un correcte reciclatge de matèria orgànica.

Directe