Alcalà-Alcossebre rep una subvenció de la Generalitat per a fer comunitats energètiques

Els 7.517 euros es destinaran a sufragar el 70% dels costos de la CEL d'Alcalà dels quals s'havia fet càrrec l'Ajuntament

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha obtingut una de les ajudes atorgades per les Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica en matèria de promoció i constitució de comunitats energètiques i realització d’estudis energètics de potencial de generació d’energies renovables en l’àmbit local. En total, s’han presentat 64 municipis de la Comunitat Valenciana a aquestes ajudes i s’han concedit 45 sent la de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre una de les sol·licituds valorades de manera positiva.L’ajuda ascendeix a 7.517,10 euros i es destinarà a sufragar el 70% dels costos de la gestió i tramitació de la Comunitat Energètica Local dels quals s’ha fet càrrec l’Ajuntament ascendint el seu cost total a 10.738,75 euros. Els tràmits estan pràcticament finalitzats ja que ja s’ha formalitzat el registre oficial de la CEL-Alcalà com a entitat jurídica de participació voluntària i oberta a la ciutadania.

A més de sufragar el cost de la tramitació de la CEL i del procés de participació pública, l’Ajuntament s’ha fet càrrec de la instal·lació de les plaques solars fotovoltaiques, que nodriran a la CEL, amb un cost de 44.000 euros i ha cedit la coberta de l’edifici municipal CESAL per a la seva instal·lació.L’Alcalde Francisco Juan ha assenyalat “el doble benefici que aquesta Comunitat Energètica suposarà per als nostres veïns: estalvi econòmic i beneficis al medi ambient” i destacava “la important labor que s’ha realitzat des de l’Ajuntament, en primer lloc per a aconseguir la constitució de la Comunitat i la bona gestió que ha fet possible poder rebre aquesta subvenció”.

Directe