Vinaròs es reuneix amb Patrimoni per a recuperar les pintures policromades del centre

És un patrimoni únic al territori

Vinaròs es reuneix amb Patrimoni per a recuperar les pintures policromades del centre

El primer tinent d’alcalde i regidor de Patrimoni, Marc Albella, es va reunir ahir amb el subdirector general de Patrimoni de la Generalitat Valenciana, Antonio Bravo, per avaluar possibles formes de finançament per a descobrir les pintures policromades de la façana de l’auditori municipal i dels edificis del centre històric.

Pel que fa a l’auditori municipal, antic convent de Sant Agustí, ja s’han tret a la llum les pintures de la façana del carrer de Santa Rita i la intenció és actuar a la banda de la plaça de Sant Agustí per a descobrir les pintures policromades que també es conserven.

Albella ha assenyalat que “segons els estudis realitzats a Vinaròs es conserven 58 pintures policromades a les façanes dels edificis del centre històric, un patrimoni només superat a tota Espanya per Toledo, fet que demostra la gran importància que té”. El regidor insistia que cal treure a la llum aquest patrimoni únic per a garantir la seua preservació, al mateix temps que pot suposar un nou atractiu turístic per al municipi.

Segons comentava cal estudiar possibles formes de finançament i ajudes per a descobrir les pintures policromades, especialment les que hi ha ubicades en les façanes privades, on també caldrà arribar a acords amb els propietaris per a executar les feines.

Església
arxiprestal

D’altra banda, durant la reunió també es va parlar de les feines de conservació que es duen a terme a l’església arxiprestal i de la investigació sol·licitada per l’Ajuntament per determinar, si durant la primera intervenció de la Llum de les Imatges, va haver mala praxis professional.

En aquest cas, el regidor agraïa la bona disposició de la Direcció General de Patrimoni que va assegurar que investigaria si realment es va produir algun tipus d’irregularitat en l’execució dels treballs per part de l’empresa que requerisquen la seua fiscalització i/o auditoria, considerant que s’ha posat en perill el patrimoni cultural valencià d’un temple monument historicoartístic nacional i catalogat com a BIC.

Directe