El Ple aprovarà la delegació de competències per a la reforma de l’IES Joan Coromines

El Ple del mes de desembre aprovarà la delegació de competències en matèria d’infraestructures educatives en favor de l’Ajuntament de Benicarló per a la reforma i ampliació de l’IES Joan Coromines. D’aquesta manera, la Conselleria d’Educació delega en l’Ajuntament totes les competències relatives a les obres de millora del centre educatiu.

L’alcaldessa de Benicarló i responsable del Departament d’Urbanisme, Xaro Miralles, ha qualificat aquesta delegació com «una gran notícia» i ha detallat que «aquest és l’últim pas previ a la redacció del projecte i execució d’unes obres que permetran resoldre de manera definitiva la falta d’espai del centre, la manca d’accessibilitat i el deteriorament de la construcció actual».

L’import de la delegació és de 16.633.770,39 euros, amb càrrec al pressupost de la Conselleria d’Educació, que permetran dur a terme una rehabilitació integral de les instal·lacions.

Segons es preveu en la memòria valorada, es demoliran totes les construccions actuals, excepte el mòdul més proper al carrer de València, i es construirà un gran edifici de tres plantes, on s’ubicaran 16 unitats d’educació secundària, 4 unitats de Batxillerat, 7 cicles formatius amb 14 unitats formatives i una cafeteria.

La nova distribució pretén aprofitar al màxim tota la parcel·la del centre sense oblidar la creació d’espais lliures exteriors.

Xaro Miralles ha qualificat el projecte d’«ambiciós», en referència als més de 16 milions d’euros d’inversió, i ha remarcat que «la reforma de l’IES Joan Coromines, juntament amb la de l’IES Ramón Cid, que també està en tramitació, ens permetrà fer una rehabilitació integral dels dos centres per adaptar-los a les necessitats educatives del segle XXI».

Directe