L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre adjudica la millora urbana del centre de Alcossebre

S'actuarà en carrer Rench, camí L’Atall i plaça Constitució creant una plataforma única que potenciarà l'espai com a eix turístic i comercial

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha adjudicat a l’empresa BECSA la realització dels treballs de millora del centre d’Alcossebre, mitjançant la reurbanització i renovació de dotacions de l’eix format pel carrer Rench, camí L’Atall i plaça Constitució. L’obra s’ha adjudicat per 694.935 euros que es financen a través dels fons europeus Next Generation reflectits en el Pla de Sostenibilitat Turística en Destins obtingut pel municipi.

Està previst que les obres donen inici a mitjan aquest mes de desembre pel que s’informarà gradualment els establiments de comercials i hostaleria, perquè retiren els elements que ocupen la via pública. L’actuació contempla un període d’execució de quatre mesos, per la qual cosa s’espera que, de cara a la primavera, puga estar finalitzada.


L’objectiu de l’actuació és afavorir la convivència entre vianants i vehicles, creant un eix de connexió amb la franja marítima (plaça Vista Alegre i carrers La Timba i Saint Lucia) i crear un espai urbà més agradable i atractiu, vpor el que s’optarà per la instal·lació de jardineres i nou mobiliari urbà i s’optarà per unificar les pèrgoles i tendals a utilitzar per part dels establiments. Està prevista la plantació de 5 grans palmeres en la plaça Constitució i 40 arbres en grans jardineres. Respecte a la mobilitat, s’opta per una solució de plataforma única, la qual cosa suposa una gran flexibilitat a l’hora d’adaptar-se als diferents usos de la zona i afavorir la convivència entre vianants i vehicles.


L’Alcalde Francisco Juan destacava que “la nostra idea és que l’obra puga començar al més prompte possible i que es generem les menors molèsties possibles per a veïnat i establiments encara que és clar que, durant uns mesos, haurem de conviure amb l’obra amb l’objectiu que aconseguim un nou eix urbà adaptat als nous temps”.

Directe