La Comunitat Energètica Local d’Alcalà, impulsada per l’Ajuntament, cada vegada més a prop

Entre 30 i 40 famílies podran beneficiar-se'n

L’Associació Energètica d’Alcalà de Xivert ja està en marxa. El procés avança i ja s’ha formalitzat el registre oficial com a entitat jurídica de participació voluntària i oberta a la ciutadania. L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre, que ha destinat al projecte un pressupost de 44.000 euros procedents dels romanents de tresoreria, ha estat impulsor de la creació de la Comunitat Energètica Local, de la qual també formen part veïns i veïnes i pimes locals.La instal·lació de plaques fotovoltaiques situada en la coberta de l’edifici municipal CESAL d’Alcalà compta amb una potència de 38,69 kW. La instal·lació subministrarà energia per a l’autoconsum del propi edifici i per a unes 30-40 habitatges, empreses i comerços que estiguin situats en un radi de 1.000 metres i se sumin a la iniciativa. En cas d’estar interessat o interessades a sumar-se a aquesta iniciativa sostenible, els veïns i veïnes poden trobar més informació i dades d’interès en la nova web de la Comunitat Energètica Local.Aquest primer acostament a l’autoconsum col·lectiu d’Alcalà de Xivert ha estat impulsat per l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre, segons l’Alcalde Francisco Juan, “amb l’objectiu de fomentar l’ús d’energies renovables per a millorar l’eficiència energètica i reduir la petjada de carboni i les emissions de gasos contaminants i demostrant la importància que sempre hem donat en la nostra gestió a l’impuls de polítiques sostenibles”.Juan Sacri, president de Sapiens Energia, empresa que acompanya tècnicament al desenvolupament del projecte, destaca “l’impacte mediambiental positiu que produeix en l’entorn una comunitat energètica, que usa energia neta, de proximitat i més eficient. Un exemple és que la instal·lació que se situarà en la coberta del CESAL generarà un benefici al medi ambient equivalent a la plantació de 600 arbres a l’any”.

Directe