José Martí insta a mantenir la unitat en la lluita contra la violència de gènere i masclista

El president de la Diputació ha recordat, pel 25N, les 1.171 dones assassinades, així com als 48 xiquets víctimes de la violència vicaria

José Martí insta a mantenir la unitat en la lluita contra la violència de gènere i masclista

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, insta a la societat i les administracions ha “mantenir la unitat” en la lluita contra la violència de gènere i masclista i frenar el negacionisme. Així ho ha expressat en el seu discurs dins del programa d’actes organitzat per la institució provincial amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

Martí ha assenyalat que “el masclisme existeix, la violència contra les dones sols pel fet de ser dones existeix, i qui ho negue està incorrent en una irresponsabilitat social molt greu”. “Per això, hui i cada dia, tenim en la nostra ment a totes les víctimes, les que ja no estan, les resilients, les supervivents i aquelles que encara ho estan sofrint. A totes les diem que no estan a soles. Que tenen en nosaltres el més ferm suport i que, per descomptat, sempre el tindran”, ha afegit.

El president de la Diputació de Castelló ha tingut un record per a les 1.171 dones que han sigut assassinades per les seues parelles o exparelles (des que hi ha estadístiques), per als xiquets i xiquetes als quals la violència de gènere els ha deixat orfes, i també per als 48 xiquets i xiquetes víctimes del terror de la violència vicaria.

Per la seua part, la vicepresidenta i diputada d’Igualtat, Patricia Puerta, ha donat veu a la Declaració Institucional aprovada en el darrer plenari on la institució provincial reafirma el seu compromís amb el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere i s’insta a “millorar la coordinació continua entre els diversos agents socials implicats en la violència contra les dones”.

“Hem de millorar la resposta institucional a tots els nivells per evitar el risc de victimització secundària i millorant la confiança de les víctimes”, ha afegit Puerta.

Cal assenyalar que la Diputació de Castelló és una institució compromesa en l’erradicació de tota classe de violència contra les dones i, en aquest sentit, ha impulsat mesures com: el primer Pla d’Igualtat; la Càtedra UNED-Diputació de Castelló d’Igualtat i Benestar Emocional i Psicològic; campanyes i actuacions de sensibilització en matèria de la igualtat de dones i hòmens per a millorar la vida de les persones; ajuda a visibilitzar projectes que fomenten la igualtat real entre dones i hòmens dels municipis de la província; dona suport a tots els municipis de la província, especialment als menors de 10.000 habitants, per a la integració de la igualtat de gènere en les seues polítiques municipals; i ha aprovat el primer protocol d’actuació per a la detecció, prevenció i actuació en casos d’assetjament sexual.

Directe