L’Ajuntament de Peníscola renova el Consell de la Infància i l’Adolescència Local

Creat el 2019, pretén articular i visibilitzar les propostes dels menors en l'àmbit municipal

L’Ajuntament de Peníscola renova el Consell de la Infància i l’Adolescència Local

Avui, aprofitant la recent celebració del Dia Universal del Xiquet en el dia d’ahir, s’ha constituït el nou Consell de la Infància i l’Adolescència Local (CIAL) a Peníscola. Després de la seua formació el 2019, avui s’ha formalitzat la renovació dels seus integrants.

Està format per alumnes dels centres educatius públics de la població, d’entre quart curs de primària i batxillerat, fins a la seua majoria d’edat. Concretament hi ha 3 representants d’educació primària, 5 d’educació secundària i 1 de batxillerat.

El seu objectiu és tractar temes d’interès per a ells, així com fomentar la seua participació en qüestions de l’àmbit local perquè puguen extreure’s propostes de millora. En les setmanes prèvies s’han estat duent a terme els processos electorals en tots dos centres i una vegada elegits els consellers i conselleres i constituït el Consell en el dia d’avui, es mantindran reunions quadrimestrals.

“Aquest consell, des que va ser creat el 2019, pretén articular i visibilitzar les propostes i opinions dels menors en l’àmbit municipal” ha destacat la regidora de l’àrea, María Jesús Albiol, qui ha agraït als consellers i conselleres que han estat participant en aquest consell des de la seua creació, “amb la pandèmia vam haver de retardar la seua renovació, ha sigut una etapa complicada per les circumstàncies, però molt gratificant, ja que s’han fet multitud de propostes que han resultat en inversions útils i, sobretot, demandades per ells mateixos” ha conclòs.

Actuacions per part de l’Ajuntament, com la instal·lació de radars pedagògics, l’ampliació i millora d’equipaments esportius, la programació d’actuacions musicals o la recent pintura mural que s’ha dut a terme al carrer Pescadors, han sigut realitat “gràcies a les seues reivindicacions” ha destacat la regidora, que ha donat l’enhorabona als nous consellers i conselleres animant-los a “participar amb la mateixa il·lusió que els seus antecessors”.

L’alcalde, Andrés Martínez, ha volgut agrair a l’àrea de Benestar Social la seua tasca en aquest sentit, “estem plantant en elles i ells la llavor dels valors democràtics, animant-los a participar i escoltant-los en les seues reivindicacions” ha destacat, concloent amb una felicitació a tots els consellers i conselleres que han format part del CIAL fins ara, i als recentment nomenats.

Directe