L’Ajuntament adquireix un nou local per a l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana

Es tracta de l’immoble ubicat a la plaça de Río Cuarto amb una superfície de 290 m2

L’Ajuntament signarà aquesta mateixa setmana la compra d’un nou local per a ubicar l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana, OIAC, a més del servei PROP. Cal destacar que després de dues licitacions desertes el Consistori ha escollit un local de forma directa, tal com permet la legislació, respectant totes les condicions que es van establir en les licitacions.

L’alcalde, Guillem Alsina, ha detallat que el local per ubicar la nova OIAC i el PROP està situat a la plaça de Río Cuarto, amb accés des de la mateixa plaça i també des del carrer dels Jutges. Pel que fa a les característiques de l’immoble, Alsina detallava que “es tracta de dos locals diàfans amb una superfície total de 290 metres quadrats, quan el mínim establert en el plec de condicions era d’entre 200 i 300 metres quadrats”. Així mateix, indicava que el local es troba a menys de 400 metres en línia recta de l’Ajuntament, en concret a 230 metres.

En relació a les dimensions del nou local, l’alcalde ha indicat que les actuals instal·lacions de l’OIAC, amb una superfície de 153 metres quadrats, han quedat petites tant per als treballadors com per als usuaris, que en la majoria dels casos es veuen obligats a esperar fora del local, amb l’inconvenient d’exposar-se a les inclemències climatològiques. Amb el nou local, Alsina comentava que “gairebé es doblarà la superfície actual, fet que ens permetrà oferir una millor atenció als usuaris, que podran espera dintre de l’immoble”.

D’altra banda, l’alcalde comentava que els plecs de condicions també recomanaven un pàrquing públic en superfície pròxim, en aquest cas es disposa del que hi ha ubicat al Camí Fondo, així com part de l’estacionament soterrat de Río Cuarto amb places que són de titularitat municipal, actualment i segons contracte llogades a particulars.

Alsina comentava que la inversió total per adquirir l’immoble de Río Cuarto serà de 378.000€, dels quals 242.500€ es destinaran per a la comprar del local, mentre que la resta uns 138.000€ seran per a l’adequació de les instal·lacions i la compra de tots els equipaments.

Escola Municipal
d’Art

L’alcalde també ha anunciat que s’ha emès una providència d’alcaldia per a la compra d’un local per a l’Escola Municipal d’Art. Segons explicava amb aquest document es renuncia al lloguer d’un immoble amb opció de compra i s’opta directament per l’adquisició d’un local amb un ajornament de pagament de fins a quatre anys.

Alsina insistia que en aquest cas es buscarà un immoble que reunisca totes les condicions necessàries per a poder oferir l’Escola d’Art en les millors condicions possibles per als alumnes, com són la llum natural, instal·lació de climatització o sortida de fum, entre altres.

Directe