Peníscola inicia les tasques de neteja a fons i dragatge en la séquia Sangonera i séquia del Rei

Suposen una inversió de quasi 48.000€

Peníscola inicia les tasques de neteja a fons i dragatge en la séquia Sangonera i séquia del Rei

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Peníscola, en col·laboració amb la Fundació Global Nature, ha posat en marxa els treballs de neteja a fons i dragatge en la marjal de la localitat. Concretament, durant les quatre pròximes setmanes s’intervindrà en les séquies del Rei i Sangonera, per a millorar significativament la funció hidràulica i el valor paisatgístic de la zona.

En primer lloc, s’està portant ja a terme l’actuació en la séquia del Rei, que es divideix en dos trams, el tram agrícola i tram urbà (que discorre paral·lel a l’Av. de Pigmalión). Aquests primers treballs són la retirada de residus per a la millora de la circulació de l’aigua, així com l’eliminació de la vegetació invasora.

En els pròxims dies s’iniciaran les tasques d’extracció dels elements sòlids mitjançant excavadora Long Reach de 10 metres equipada amb cassó tipus“rastrell”. A més, es condicionaran els marges mitjançant la consolidació de cavallons laterals. La neteja de llims en diferents zones de la séquia també es realitzaran, per a ser depositats en els màrgens, respectant al màxim la morfologia de l’entorn. També es preveu la col·locació d’una barrera de contenció per a contindre el possibles residus i restes triturades procedents de les séquies.

En la séquia Sangonera, també es duran a terme tasques de neteja en profunditat, que continuaran i complementaran les dutes a terme l’any passat en matèria de drenatge, així com també de triturat de residus vegetals.
“En dos anys haurem dut a terme una intervenció inèdita i molt important per al manteniment de la funció de desguàs de l’entramat de séquies” ha valorat l’edil de l’àrea, Miguel Castell, qui ha destacat que aquesta intervenció suposa una inversió per a l’administració local de quasi 48.000€.

Directe