José Martí destaca l’esforç dels metges als pobles d’interior i enalteix la seua labor en pandèmia

El president de la Diputació s'ha reunit amb la presidenta del Col·legi de Metges de Castelló

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, s’ha reunit amb la presidenta del Col·legi de Metges de Castelló, Eva Suárez, que va assumir el càrrec el mes d’agost passat després de la defunció del seu predecessor en el càrrec, José María Breva, sobre el que tots dos van tindre paraules de reconeixement.

José Martí ha volgut destacar el treball desenvolupat pel col·lectiu sanitari durant la pandèmia, subratllant per això “l’etern agraïment de tota la societat per ser ací, en primera línia, durant aquests complicats mesos”. Amb això, Martí, com ha fet ja durant tot aquest temps, ha tornat a reclamar les actuacions que siguen necessàries de les administracions competents per a dotar de mitjans materials i humans a la sanitat, especialment en l’atenció primària.

Un altre dels aspectes tractats amb Eva Suárez, acompanyada en la reunió per la pediatra Mónica Cubo, ha sigut el treball dels metges rurals, claus perquè l’assistència sanitària siga present als pobles d’interior, on hi ha un elevat nombre de persones majors. Així mateix, han destacat la possibilitat de realitzar algun tipus de col·laboració per a desenvolupar activitats formatives en les diferents comarques.

Eva Suárez i Mónica Cubo han aprofitat per a avançar algunes de les actuacions per a 2023 per part del Col·legi de Metges, com és la celebració la pròxima primavera en la capital de la Plana del XXVIII Congrés de la Societat Valenciana de Pediatria.

Directe