El PP exigeix a Vinaròs la protecció per a una costa en regressió que amenaça els habitatges

L'últim despreniment ha guanyat terreny a uns habitatges a les quals s'accedeix sortejant un estret corredor

l Partit Popular ha exigit al Govern d’Espanya la inversió que frene la regressió en la costa de Vinaròs que hui amenaça l’estabilitat d’habitatges en la costa sud. Ho han fet la senadora i portaveu provincial del PPCS, Salomé Pradas, i la diputada autonòmica del PPCV, Beatriz Gascó, al costat del president local del PP a Vinaròs, Lluís Gandia, que han recorregut Cala Puntal per a veure l’abast dels danys provocats per “l’abandó del PSOE”.

“Aquesta és una mostra més del mal que fan les polítiques socialistes. El Govern d’Espanya, que hauria d’haver invertit i protegit aquesta costa, ha decidit abandonar-la, com tantes altres platges de la nostra província”. El resultat, ha assenyalat la portaveu provincial del PPCS, Salomé Pradas, “és que hui hi ha veïns que han de córrer riscos per a poder accedir a les seues cases perquè l’embat de l’onatge pràcticament es cola ja en els seus habitatges”.

La també senadora del PPCS ha recordat que “amb el Govern del PSOE la costa ha deixat de ser un objectiu a protegir. I aqueixa voluntat d’abandó s’ha ratificat rebutjant proposicions per a prendre en consideració la modificació de la llei de costes i protegir els habitatges singulars de la costa, que el PP va abanderar amb una iniciativa fa més d’un any i el PSOE va tombar en el primer trimestre d’aquest exercici”. “I també amb l’aprovació d’un reglament de costes que desprotegeix als propietaris i els despulla dels seus drets en benefici de l’avanç sense límits de la línia de costa. Resultat: l’erosió campa a pler i s’arriben a situacions extremes com les que pateixen els veïns de Cala Puntal, a Vinaròs”.

“Nosaltres volem revertir aquest càstig i som l’única alternativa que garanteix regeneració enfront d’erosió”, considera Pradas. “Per això exigim incorporar al pressupost 500.000 euros per a estudis previs i executar les obres d’emergència per a protegir la costa nord”. Perquè el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat contempla només 69 milions d’euros per a protegir tota la costa d’Espanya. “Castelló queda de nou fora i únicament es contemplen expropiacions”.

La situació “és dramàtica”, postil·la Gascó, “però el repte és apassionant perquè es tracta de la nostra terra”. “I el repte és millorar a tots els nivells. Amb un projecte nacional que lidera el nostre president Alberto Núñez Feijóo i que compta amb Carlos Mazón per a aconseguir els objectius que el nostre litoral mereix. Amb la vehemència que Marta Barrachina abandera a nivell provincial i amb polítics que a nivell local defensen els interessos de Vinaròs enfront d’un alcalde que dona l’esquena als seus veïns”.

Per a Lluís Gandia, “Cala Puntal és la demostració evident de l’abandó d’un alcalde pel seu municipi”. “Un alcalde que dona l’esquena a una situació extrema com aquesta és evident que no es preocupa per Vinaròs”. I enfront d’aquest atac “que amenaça l’estabilitat dels habitatges però que, cosa que és més greu, posa en risc als veïns, hi ha una alternativa que encarna Juan Amat. I estem preparats per a gestionar amb responsabilitat i treballar per a protegir els nostres veïns”, ha conclòs el president local del PP.

Directe