Diputació i Ajuntament s’alien per demanar més metges per a l’Hospital de Vinaròs

Totes dues parts destaquen la proactivitat de la Conselleria de Sanitat que ha proposat incentius per als facultatius

El president de la Diputació, José Martí, ha rebut aquest dimecres a l’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, i al regidor de Relacions Institucionals, Marc Albella, per a abordar diferents assumptes d’interés per a la localitat, entre els quals cal destacar la falta de personal que pateix l’Hospital Comarcal de Vinaròs. El president i els edils són conscients del gran esforç realitzat per la Generalitat Valenciana per a dotar tècnicament aquesta infraestructura sanitària, però consideren necessari resoldre el problema ocasionat per les dificultats a l’hora de cobrir les vacants per jubilació als hospitals perifèrics. Un fet que, d’altra banda, guarda relació amb l’escassetat general de facultatius que arrossega des de fa algun temps el sistema sanitari espanyol.

Davant aquesta conjuntura, les dues parts continuaran insistint davant la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública en nom de la cerca de solucions. Una insistència que no és obstacle per a reconéixer que des de la conselleria es fan proposades com les dels incentius laborals als facultatius que opten per treballar a Vinaròs.

Pintures fingides
a l’Auditori

D’altra banda, després de l’èxit que ha suposat la recuperació de les pintures fingides a l’Església Arxiprestal que ha comptat amb el suport econòmic de la Diputació, els edils de Vinaròs han plantejat a la institució provincial la possibilitat d’aconseguir noves vies de col·laboració per a recuperar pintures similars de l’Auditori Municipal Wenceslao Ayguals d’Izco, un edifici construït amb maçoneria i pedres angulars. La façana està enmig de dues torres campanar de base quadrada, de tres cossos que acaben en una balustrada.

Finalment, durant la reunió els representants de Vinaròs ha referit la necessitat de consolidar o ampliar la subvenció de 23.250 euros que la Diputació va concedir en 2022 per primera vegada a la Comissió Organitzadora del Carnestoltes, donada la importància d’aquesta festa que és considerada d’Interés Turístic Autonòmic.

Directe