L’alcaldessa firma els convenis anuals amb Ateneu Maestrat i AFA Benicarló

Cadascuna de les entitats rebrà 5.000 euros per a la gestió dels centres i l’execució dels programes d’autonomia personal

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha firmat avui els dos convenis que anualment es renoven amb dos de les entitats socials de Benicarló que compten amb centres assistencials: Ateneu Maestrat, que atén persones amb dany cerebral sobrevingut, esclerosi múltiple i altres malalties neurològiques; i AFA Benicarló, que tracta persones afectades d’Alzheimer i altres demències.

Les dos entitats presten servei en les instal·lacions municipals de l’Edifici Irta i compten amb el suport de l’Ajuntament, que, a més de cedir-los l’espai per a prestar els serveis, els atorga una subvenció nominal de 5.000 euros a cadascuna per a la gestió dels centres i per a l’execució dels programes d’autonomia personal que tenen en marxa.

Actualment, Ateneu Maestrat atén 38 persones de tota la comarca (21 de Benicarló), a qui ofereix programes d’informació i assessorament, de formació i sensibilització, de promoció de l’autonomia personal, d’inserció sociolaboral, d’empoderament femení, de salut sexual, d’esports i activitat física i de participació ciutadana. També s’ofereix un programa infanto-juvenil, a més de transport adaptat per a les persones usuàries.

Pel que fa a AFA Benicarló, actualment està donant servei a 40 persones a través de la Unitat de Respir, un centre on els usuaris i usuàries treballen l’estimulació cognitiva i sensorial, l’atenció al llenguatge o l’autonomia personal a través de tallers d’activitats quotidianes de la vida. Paral·lelament, també es treballen la coordinació, l’equilibri o el coneixement del mateix cos.

L’alcaldessa ha valorat de forma molt positiva la renovació dels dos convenis anuals, «que demostren el compromís de l’Ajuntament amb la millora de la qualitat de vida no només de les persones usuàries dels dos centres, sinó també de les seues famílies».

Directe