Peníscola demana més neteja i tasques de prevenció d’incendis a la Serra d’Irta

El consistori proposa situar-hi un depòsit d'aigua amb el qual sufocar possibles incendis

L’Ajuntament de Peníscola ha sol·licitat a la Generalitat que incremente les actuacions de neteja i en matèria de prevenció d’incendis al Parc Natural de la Serra d’Irta. El consistori, va fer arribar un escrit el mes d’agost passat a l’administració autonòmica, en el qual advertia de “la importància de cuidar les nostres muntanyes i de com el combustible sec mort pot suposar un risc d’incendi forestal per l’abandó i el desistiment en la prevenció en els últims anys amb centenars d’arbres secs i caiguts, més perillosos que mai per la falta de neteja i de l’adopció de mesures de prevenció”.

La situació actual del Parc, tal com resa el document remés, “demanda una urgent actuació conjunta, l’adopció de mesures en relació a la prevenció d’incendis, i especialment, procedir a una adequada neteja de les muntanyes, ja que és l’única forma que disposem les administracions per a evitar nous desastres mediambientals i que en el cas de la Serra d’Irta tindrien conseqüències irreversibles”.

Així, s’instava la Conselleria perquè ordenara l’execució de les actuacions silvícoles de prevenció d’incendis al Parc Natural, segons es contemplen en el Pla de Prevenció d’Incendis Forestals del Parc Natural de la Serra d’Irta aprovat per Resolució de 12 de febrer de 2020, de la Consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

Un nou
depòsit d’aigua

Davant la sol·licitud municipal, la Generalitat instava l’Ajuntament a cedir una parcel·la per a la ubicació d’un depòsit d’aigua per a poder disposar-ne en cas de necessitat de sufocar possibles focus d’incendis, a la qual cosa l’àrea de Medi Ambient municipal ha respost favorablement, posant a la disposició de Generalitat un terreny que ha de ser avaluat pels tècnics de l’administració autonòmica.

“És imprescindible que tots col·laborem de manera diligent i responsable en aquesta tasca, com també ho és que Generalitat assumisca les seues competències i duga a terme les tasques requerides per a les quals esperem i urgim ja una resposta afirmativa” ha valorat l’edil de Medi Ambient, Miguel Castell, que ha posat de manifest la voluntat de col·laboració per part del consistori i demanat amb urgència a l’administració autonòmica una resposta a les peticions remeses el passat estiu, en matèria de neteja i prevenció d’aquest espai protegit.

Directe