L’Ajuntament de Vinaròs aposta per l’eficiència energètica en l’enllumenat públic

Durant les properes setmanes es farà el canvi a tecnologia LED en 254 lluminàries, fet que suposarà un estalvi de 64.500KW anuals

L’Ajuntament de Vinaròs aposta per l’eficiència energètica en l’enllumenat públic

L’empresa que gestiona l’enllumenat públic del municipi, ELECNOR, ha fet una proposta de canvi de tecnologia de 254 lluminàries del municipi, en carrers com Barbiguera, Benicarló, Fítora, Cales, Pedral, Ameradors, Carretes o camí Vell d’Alancar, entre altres, a més de les avingudes de Francisco Baila Tosca i Pau Béjar, per tal de millorar l’eficiència i minorar els problemes que presenten les antigues.

Aquesta actuació, sense cap cost per al municipi, permetrà reduir el consum elèctric uns 64.500KW anuals. Gràcies a aquesta mesura es millorarà la petjada de carboni municipal i es reduirà el consum elèctric, així com els problemes generats per les antigues lluminàries.

Pel que fa al tipus de tecnologia, es tracta de punts de llum LED de Philips, de diferents potències i capacitats lumíniques en funció dels vials renovats. Al 2021, ja es va dur a terme una renovació de 234 fanals a tecnologia LED, en la zona de Fora del Forat i avinguda de Francisco José Balada, amb una significativa reducció de les incidències, a més de millorar l’enllumenat.

L’actuació que es realitza ara, s’engloba dins del Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible, on l’Ajuntament defineix els objectius, entre els quals es troben la reducció d’emissions de CO2, la millora de l’eficiència energètica i el major ús de fonts d’energia renovables.

La regidora d’Obres i Serveis, Carmen Morellà, ha agraït a l’empresa ELECNOR l’aposta clara per fer de Vinaròs un municipi capdavanter en eficiència energètica, i ha recalcat que “aquesta actuació, conjuntament amb el canvi de LED de l’any passat, i la implantació de fanals solars, tenen com a objectiu millorar el servei d’enllumenat públic, en especial en zones com la Costa Nord i Costa Sud, que necessiten d’una aposta decidida per part del Consistori”.

Directe