José Martí es reuneix a Vallibona amb el director general de Prevenció d’Incendis Forestals

Diputació farà obres de millora de la seguretat viària en la carretera d'accés a la localitat amb 300.000 euros

José Martí es reuneix a Vallibona amb el director general de Prevenció d’Incendis Forestals

La Diputació de Castelló s’implicarà en la creació del Fons Forestal que posarà en marxa la Generalitat Valenciana amb una dotació de 50 milions d’euros per a tota la comunitat autònoma, amb l’objectiu de protegir el patrimoni natural valencià. Així ho ha assenyalat hui el president de la institució provincial, José Martí, en el transcurs de la reunió que ha mantingut en la localitat de Vallibona amb el director general de Prevenció d’Incendis Forestals de la Generalitat Valenciana, Diego Marín. També ha participat el diputat de Desenvolupament Rural i Despoblació, Santi Pérez. Es tracta d’un nou fons de cooperació municipal que estarà actiu a partir de 2023, i en el decret llei de constitució del qual treballa actualment el Consell.

Gràcies a aquest mecanisme la Generalitat Valenciana realitzarà transferències econòmiques als ajuntaments perquè puguen escometre les actuacions previstes en els seus plans de prevenció d’incendis.

José Martí ha mostrat la disposició de la Diputació a col·laborar econòmicament amb aquest nou fons i a prestar tota la col·laboració tècnica que precisen els ajuntaments a l’hora de dur a terme les actuacions de protecció mediambiental previstes en els seus plans locals de prevenció.

En aquest sentit, cal destacar que fa dos anys la pròpia institució provincial va activar una línia d’ajudes perquè els xicotets pobles de la província pogueren redactar els seus plans de prevenció. Segons Martí, «quan vam accedir en 2019 al govern de la Diputació teníem molt clar que la nostra principal línia estratègica era lluitar contra la despoblació i que fer-ho també implicava preservar el nostre excepcional patrimoni natural, per una doble raó: perquè conservar-ho és fonamental per a la viabilitat dels pobles i perquè en fer-ho es genera activitat econòmica i llocs de treball, circumstància que afavoreix la fixació de població al territori».

Discriminació positiva
als xicotets pobles

Segons ha explicat el director general de prevenció d’incendis, la previsió amb la qual treballa el Consell per a la distribució de fons contempla variables com la superfície a protegir, l’existència d’espais naturals i el nombre d’habitants, aplicant el factor de correcció de la discriminació positiva als municipis menys poblats.

El president Martí celebra la decisió de la Generalitat Valenciana de posar en marxa el nou fons forestal, que «és clarament municipalista i, a més, resulta necessari, tal com va quedar de manifest amb els grans incendis que es van produir el mes d’agost passat a la província de Castelló».

300.000 euros en els
accessos a Vallibona

Durant la seua estada a Vallibona, el president Martí, el diputat de Carreteres, Santi Pérez, i l’alcalde de la localitat, Juan José Palomo, han visitat la carretera d’accés a la localitat des del port de Querol, la CV-111, en la qual s’iniciaran unes obres de millora de la seguretat viària que consistiran en l’asfaltat de cunetes per a ampliar l’amplària de la via i actuacions de millora en diverses corbes, entre les quals destaquen les cinc en les quals actualment resulta molt complicat el trànsit d’autobusos i altres vehicles de grans dimensions. El pressupost d’aquesta actuació s’aproxima als 300.000 euros.

Directe