Peníscola avança en el seu compromís amb l’elaboració de l’Agenda Urbana 2030

El consistori ha obtingut el màxim finançament possible en la convocatòria autonòmica amb un total de 30.000 euros

Durant les últimes setmanes, l’Ajuntament de Peníscola està impulsant un procés participatiu per a realitzar un diagnòstic de l’estat de la ciutat, en el qual s’està donant veu a les entitats i associacions locals per a traçar un full de ruta centrat en els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Aquest procés, que compta amb el finançament de la Diputació Provincial de Castelló, tindrà continuïtat en el projecte que el consistori ha presentat a la convocatòria autonòmica de subvencions per al finançament d’actuacions d’implementació i promoció dels ODS en l’àmbit local, aconseguint el màxim de recursos possibles, un total de 30.000 euros.

El projecte es planteja des de la metodologia proposada per l’Agenda Urbana Espanyola i de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides; és a dir, un procés participat de reflexió i definició estratègica que pretendrà donar resposta als desafiaments detectats en el procés de participació que està actualment en marxa.

El projecte a abordar contempla l’elaboració d’un Pla d’Acció de l’Agenda Urbana de Peníscola 2030 el marc estratègic bàsic del qual s’elaborarà a partir dels resultats obtinguts en tallers amb metodologies de “Design Thinking” i innovació social.

En una segona fase, el projecte contempla la realització d’un Pla de Comunicació i Participació Pública, amb el qual es pretendrà validar el document final.

La tercera i última fase, inclou la posada en marxa d’un sistema de monitoratge, seguiment i avaluació per a poder valorar l’evolució del projecte i el grau d’execució d’aquest, així com el seu impacte després de la seua implementació. En aquest sentit, es comptarà amb un Observatori Urbà en línia on es podrà consultar la informació de seguiment i avaluació de l’execució de l’Agenda.

“Des de la nostra adhesió a la Xarxa d’Entitats Locals per a l’Agenda 2030 de la FEMP el juliol de 2020, estem materialitzant el nostre compromís a través de l’elaboració d’un diagnòstic de ciutat, ens hem adherit el 2021 a l’Acord de ciutats europees per una Ciutat Verda i aquest mateix estiu en Ple hem adquirit el compromís d’elaborar el Pla d’Acció de l’Agenda Urbana de Peníscola 2030; avançarem de la mà de la ciutadania en processos participats per a comptar amb el Pla l’any que ve, la qual cosa respon al nostre compromís, a la nostra visió estratègica de creixement i model de ciutat, i ens posiciona millor per a l’obtenció de finançament europeu per a múltiples projectes de millora de les nostres infraestructures i serveis” ha explicat la portaveu municipal de l’equip de govern en el consistori, Raquel París, qui ha felicitat la Secretaria municipal pel seu esforç i implicació en l’obtenció de finançament per al desenvolupament d’aquest projecte i la seua posada en marxa.

Directe