Benicarló inicia la creació de la seua Agenda Urbana 2030

Suposarà aplicar a la gestió municipal els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que proposa l’Agenda 2030 de l’ONU

L’Ajuntament de Benicarló ha iniciat els treballs per a la creació de l’Agenda Urbana 2030 del municipi, un document estratègic per al futur de la ciutat que seguirà els paràmetres de l’Agenda Urbana Espanyola (AUE) i que marcarà les accions que s’executaran a curt, mitjà i llarg termini.

Aquesta Agenda Urbana de Benicarló implicarà l’aplicació en la gestió municipal dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que proposa l’Agenda 2030 de les Nacions Unides i posicionarà la ciutat de cara a l’accés als fons de desenvolupament urbà del període 2021-2027.

Per tal d’avançar en el desenvolupament d’aquesta Agenda Urbana, s’estan duent a terme entrevistes als responsables polítics i tècnics de les diferents àrees de l’Ajuntament amb l’objectiu de recopilar els seus coneixements, opinions i percepcions de la realitat del municipi.

En el marc del procés de recollida d’informació, i dins del procés de participació ciutadana, s’ha activat una enquesta oberta a la participació de tots els veïns i veïnes de Benicarló per tal de conéixer els reptes existents i avançar en la consecució d’una ciutat més sostenible i integradora.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ja ha mantingut diverses reunions amb personal tècnic de l’Ajuntament i l’empresa encarregada de la implantació de l’Agenda 2030 per tal de començar a donar-li forma al projecte. «Aquest és un dels principals projectes que iniciarem aquest final d’any —ha dit l’alcaldessa—, i volem que la ciutadania s’implique a fons, que puga expressar la seua opinió i entre tots i totes construir el Benicarló del futur».

Directe