66.000 euros per a fer viables les farmàcies de l’interior

El president Martí assenyala que "és fonamental mantenir aquests serveis, tenint en compte que estan en municipis amb una població envellida”

La Diputació de Castelló ha aprovat una subvenció de 66.000 euros que, a través del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Castelló, es farà arribar a les farmàcies rurals de la província amb l’objectiu d’ajudar a la seva viabilitat. Tal com ha explicat el president de la Diputació de Castelló, José Martí, “la nostra premissa és bolcar-nos en ajudar als pobles menuts, perquè continuen comptant amb els serveis sociosanitaris bàsics, i les farmàcies estan per descomptat dins d’aquest àmbit”.

Així mateix, Martí ha assenyalat que “és fonamental mantenir aquests serveis de farmàcies rurals, tenint en compte que estan en municipis amb una població envellida que requereix els seus serveis. Per això, som conscients que la Diputació ha d’estar ahí”.

Per la seua part, el diputat d’Acció contra el Despoblament, Santi Pérez, amb aquesta ajuda la institució provincial ha estat “especialment sensible” cap a un servei “clau” per als municipis d’interior.

Es tracta del primer conveni que s’aprova d’aquestes característiques i arriba després d’haver mantingut diverses reunions amb l’Associació de Farmàcies Rurals-VEC de la Comunitat Valenciana i el Col·legi de Farmacèutics per a aconseguir habilitar una línia de subvencions amb les quals ajudar a la supervivència d’aquestes petites farmàcies i que, finalment, s’ha vist materialitzat en aquest conveni.

El diputat provincial de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, ha destacat que, “des de la Diputació de Castelló ens vam comprometre a ajudar-los i així ho hem fet, escoltant primer les seves necessitats i articulant els mitjans necessaris per a poder impulsar aquesta subvenció”.

Cal assenyalar que, a través d’aquest conveni, les farmàcies oferiran cursos de formació per al manteniment de la forma física i la salut de persones d’edat avançada en poblacions rurals de la província pels quals, a través de la col·laboració del Col·legi de Farmacèutics, rebran aquesta ajuda de la Diputació. D’aquesta manera, s’ajuda a la millora de la viabilitat de les xicotetes farmàcies, al mateix temps que es promou una millor qualitat de vida entre la gent gran.

La Comunitat Valenciana compta amb 72 farmàcies amb la categoria de Viabilitat Econòmica Compromesa, de les quals 32 –gairebé la meitat- són de la província de Castelló. Les farmàcies VEC són aquelles que no tenen població suficient per a tenir ingressos suficients, tant de venda de medicaments lliure com els de recepta.

Directe