L’Ajuntament de Peníscola elabora el seu Pla de Mesures Antifrau

El consistori aposta així per un nou mecanisme d'integritat institucional i de reforç de la transparència que s'aprovarà en el pròxim Ple municipal

L’Ajuntament de Peníscola ha elaborat el seu Pla de Mesures Antifrau, apostant així per un nou mecanisme d’integritat institucional i de reforç de la transparència. Aquest Pla permet millorar el posicionament del municipi per a la captació i administració de fons europeus, “ja que compleix les exigències comunitàries en matèria de prevenció, detecció i correcció del frau, la corrupció i el conflicte d’interessos” ha detallat l’alcalde, Andrés Martínez, satisfet amb els avanços en aquesta matèria i “compromés amb continuar liderant i reforçant l’aposta municipal per la transparència”.

El contingut d’aquest Pla està basat en el document d’Orientacions per al Reforç dels mecanismes per a la prevenció, detecció i correcció del frau, la corrupció i els conflictes d’interessos, referits en l’article 6 de l’Ordre HFP 1030/2021, de 29 de setembre, per la qual es configura el sistema de gestió del Pla de Recuperació, Transformació I Resiliència (24 de gener de 2022), elaborat per la Direcció General del Pla i del Mecanisme de Recuperació i Resiliència del Ministeri d’Hisenda i Funció Pública.

Una de les mesures de detecció del frau, establides en el Pla Antifrau en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, és habilitar un canal de denúncia obert, la bústia antifrau, on qualsevol persona podrà notificar les sospites de frau i les presumptes irregularitats que, a aquest respecte, poguera haver detectat.

“Impulsant aquest Pla comptem amb un detallat Codi Ètic per a la corporació i els treballadors públics que controlarà la Comissió de Seguiment d’aquest, a més, habilitarem un canal de denúncies per a involucrar la ciutadania en la fiscalització i control del bon govern pel qual apostem”, ha explicat la regidora de l’àrea de Transparència, Raquel París, confirmant la posada en marxa de la bústia Antifrau després de l’aprovació del pla, en el pròxim Ple municipal.

Per al desenvolupament del Pla l’Ajuntament ha comptat amb finançament provincial, a través de la concurrència i consecució per part del consistori de la subvenció per al foment dels pilars sobre els quals s’assentisca el govern obert que concedeix la Diputació, amb una aportació per part de la institució provincial de 4.959€.

Directe