El PP vol que la Diputació defense la caça “que la llei de benestar animal ataca”

Vicente Pallarés exigeix al PSOE "la defensa de l'activitat que els seus socis pretenen dinamitar amb el nou ordenament jurídic"

El Partit Popular de Castelló ha reclamat, a través del seu diputat provincial, Vicente Pallarés, “una Diputació capaç de protegir la caça enfront d’un Govern d’Espanya que, en mans del PSOE i Podemos, li assesta un dur colp en el marc de la llei de benestar animal que es tramita en l’actualitat”.

El diputat ha reivindicat una institució “a l’altura dels milers de caçadors d’aquesta província que ens consta que estan molt preocupats pel futur d’aquesta activitat ancestral. La mateixa que avui es continua practicant garantint la gestió forestal, exercint un paper crucial en la conservació del medi ambient i eficaç recurs en el control de la superpoblació d’espècies cinegètiques”.

“Ens hem reunit en reiterades ocasions amb representants dels caçadors”, ha assenyalat Pallarés. L’última, aquest passat cap de setmana a Sant Jordi amb la presidenta de la Federació de Caça de la Comunitat Valenciana, Lorena Martínez. “I la nostra proposta és clara: defensar la caça i excloure-la de la llei de benestar animal que actualment debat el Govern d’Espanya i que en l’àmbit autonòmic es desenvolupa com una Proposició No de Llei (PNL) amb un marc normatiu molt més restrictiu”.

“Demanem futur per a la caça i exigim l’exclusió de la mateixa del nou marc legislatiu”. “En el PP tenim clar que la nostra és una defensa decidida d’aquesta activitat enfront dels qui desitgen acabar amb ella”. I per això, ha manifestat Pallarés, “continuarem exercint d’altaveu d’un sector que mobilitza a milers d’aficionats, que té a Castelló un territori singular i únic que es beneficia d’aquest potent motor econòmic i que és garant de biodiversitat i equilibri del medi natural”. “Estem preparats per a demostrar-ho de la mà dels qui hui veuen amenaçada el seu futur”, ha conclòs Pallarés.

Directe