La Diputació de Castelló posa en marxa una oficina «Accelera pimes» als CEDES

L'ens supramunicipal aconsegueix la quarta millor puntuació entre les sol·licituds en l'àmbit nacional per activar aquest servei

El diputat Pau Ferrando, en una imatge d'arxiu

La Diputació de Castelló ha activat la xarxa d’oficines Accelera Pime per a entorns rurals, després d’haver sigut aprovada la sol·licitud de l’ens supramunicipal obtenint la quarta millor puntuació d’entre les 75 oficines atorgades per a tot el territori nacional.

En aquest sentit, el diputat de Promoció Econòmica, Ocupació i Relacions Internacionals, Pau Ferrando, ha destacat l’ampliació dels serveis en els CEDES «per tal de reforçar i dotar d’activitats a empreses i persones emprenedores de l’interior».

Les Oficines Accelera Pime posades en marxa per Red.es, entitat pública adscrita al Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital a través de la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, compten amb un pressupost global de 23,8 milions d’euros, dels quals Red.es aportarà fins al 80 % del pressupost subvencionable i les entitats beneficiàries la resta.

Les actuacions són finançades pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència a través dels fons Next Generation EU, en el marc de l’agenda Espanya Digital 2025 i el Pla de Digitalització de Pimes 2021-2025, la quarta mesura de l’eix d’actuació “Digitalització bàsica per a les PIMES”, inclou la creació d’una xarxa d’Oficines Accelera pime. En el cas de la Diputació de Castelló, l’ajuda rebuda ascendeix a 404.916,80 euros, sobre un projecte elegible de 506.146,01 euros.

L’objectiu principal d’aquesta Oficina Accelera pime rural és impulsar el procés d’incorporació de tecnologies digitals i innovadores per part de les Pimes i persones emprenedores dels municipis rurals de la província de Castelló. Per a això, es realitzaran labors de sensibilització sobre els avantatges i metodologies innovadores per a optimitzar el funcionament dels seus negocis, mitjançant la incorporació de les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (TIC) en els seus processos, de manera que s’afavorisca la demanda de tecnologies innovadores que contribuïsquen a la millora de la seua productivitat.

La Diputació de Castelló posarà en marxa una Oficina Accelera Pime Rural (OAP) a través d’una xarxa de cinc espais físics repartits pel territori rural provincial (atenció presencial) i una oficina virtual, per a així assessorar empreses de l’àrea d’influència d’aquesta xarxa en el seu procés de transformació digital.

Atenció
presencial

Els cinc espais físics en els quals se situarà l’Oficina Accelera Pime estaran allotjats en edificis pertanyents a la Diputació (Centres CEDES) localitzats en els municipis d’Albocàsser, Llucena, Morella, Sogorb i la Vall d’Alba, en els quals s’habilitarà un espai exclusiu per a la OAP.

Aquestes oficines comptaran amb el següent personal tècnic: tècnica en transformació digital (CEDES la Vall d’Alba), tècnica en màrqueting digital i xarxes socials (CEDES Morella), tècnica en ajudes a la digitalització (CEDES Albocàsser), tècnica en disseny web i comerç electrònic (CEDES Lucena) i tècnica en comunicacions segures/ciberseguretat (CEDES Sogorb).

Les bases per a la selecció del personal es publicaran en el BOP i en la pàgina web de Diputació (https://www.dipcas.es/es/recursos-humanos.html) i, a banda, es crearà un espai virtual allotjat en la web, aglutinador dels continguts i actuacions digitals.

El projecte compta amb el suport de les principals entitats de suport a l’emprenedoria i la innovació de la província, associacions de dones, així com amb entitats i agents clau de les zones rurals. Per a això, la Diputació ha subscrit acords de col·laboració amb 19 entitats, que garantiran una major capil·laritat i complementarietat d’actuacions.

Directe