El PSPV d’Alcalà exigeix que es desbloquege la renovació de l’escoleta “perquè siga gratuïta”

Els socialistes titllen de “fracàs” la política educativa de l’alcalde

El PSPV qualifica de “fracàs” la política educativa de l’alcalde d’Alcalà de Xivert i Alcossebre, el popular Francisco Juan, “pel continu bloqueig que manté” a qualsevol iniciativa de millora en els centres escolars de la localitat. El portaveu socialista a l’Ajuntament, Joan Ronchera, apunta que “el cas més flagrant” el pateixen les famílies de l’escola infantil d’Alcalà, el projecte de renovació del qual “està parat al despatx d’Alcaldia des de fa un any i mig sense pressupost ni molt menys notícies d’una prompta licitació”. Segons denuncia, “els pares i les mares estan pagant un preu molt alt per l’escolarització dels seus fills i filles quan podrien fer-ho de forma gratuïta els xiquets i xiquetes de 2 a 3 anys i els de 0 a 2 podrien beneficiar-se del bo infantil, si l’escoleta estiguera adaptada, l’única condició de la Generalitat perquè passe a formar part de la xarxa pública d’educació”.

“Mentre no s’equipare el centre continuarem com estem, amb unes instal·lacions no homologades i una taula de preus que no tot el món es pot permetre”. Joan Ronchera es pregunta el perquè “d’aquest bloqueig continuat a qualsevol iniciativa que impulse l’educació pública i gratuïta al nostre poble”.

Tal com explica, tant al 2021 com enguany s’han requerit algunes modificacions en el projecte com la construcció d’un lavabo adaptat, una dutxa accessible per al personal o millores en les eixides. “Es tracta d’unes obres senzilles que en cap cas comprometen les inversions del pressupost municipal”. És per això que “no entenem que el projecte no avance quan el govern del PP compta amb les indicacions oportunes del Consell per a validar-lo com a centre reglat. És qüestió d’interés”, afirma.

Al final de tot, “el silenci de Francisco Juan i del seu equip es tradueix en repercussions negatives per a les famílies usuàries, que no poden sol·licitar el bo infantil de la Generalitat, ni tenen educació gratuïta de 2 a 3 anys, ni poden acollir-se a beneficis fiscals en la declaració de la renda”. A més a més, lamenta que amb aquesta política de deixadesa “s’aprofundisca en les diferències entre Alcalà i Alcossebre”, ja que aquest últim nucli sí que compta amb un centre educatiu infantil.

El representant del PSPV sol·licita directament a l’alcalde que en el pressupost municipal de 2023 s’introduïsca una partida adreçada a remodelar l’actual escola d’infantil d’Alcalà. “Hem de garantir que els xiquets i les xiquetes gaudisquen d’una educació infantil de primer cicle pública, gratuïta i de qualitat”. Així mateix, també exigeix que durant període de transició es subvencione el cost als pares i les mares per a anivellar-lo al de l’escoleta d’Alcossebre.

Directe