La Policia Local de Benicarló consciencia sobre els perills de les distraccions al volant

Per tal d’evitar les distraccions al volant i conscienciar dels riscos que suposen

Aquest mes de setembre, la Policia Local de Benicarló ha participat en una campanya, en col·laboració amb la Direcció General de Trànsit, per tal d’evitar les distraccions al volant i conscienciar dels riscos que suposen.

Els agents han realitzat 750 controls aleatoris a vehicles, tant de quatre rodes com de bicicletes i vehicles de mobilitat personal (VMP), i han interposat 13 denúncies per distraccions al volant: 10 per l’ús de telèfons, 2 per la manipulació durant la conducció d’algun altre dispositiu com navegadors i 1 per altres tipus de distraccions.

La Policia Local ha destacat les dificultats de detectar aquest tipus d’infraccions pel fet que els conductors poden dissimular amb rapidesa les distraccions puntuals.

De fet, durant la campanya s’han imposat 13 denúncies, però la realitat és que hi ha un percentatge molt més elevat de distraccions al volant, que apareixen com a factor en un 32% dels accidents mortals de 2021 a Espanya. En concret, fer servir el mòbil durant la conducció multiplica per quatre el risc d’accident.

Directe